Dansk LandevejTopartikler

Jens Voigt: Har aldrig set doping på Bjarnes hold

Tidligere tyske cykelstjerne Jens Voigt kommer i sin nye bog “Shut up legs”, vidt omkring sin opvækst i Østtyskland og naturligvis sin lange og imponerende cykelkarriere. Spændende læsning for de fleste cykelfans.

Voigt behandler naturligvis også dopingproblemerne i cykelsporten, og har blandt andet et kapitel om den store Operaction Puerto-dopingskandale i 2006.

På dette tidspunkt kørte Voigt på Bjarne Riis’ Team CSC, hvor holdkaptajn Ivan Basso var en af hovedpersonerne i dopingskandalen. Basso blev sat direkte i forbindelse med dopingskandalens hovedperson Eufemiano Fuentes, og den italienske rytter blev også siden idømt karantæne for at have modtaget doping af Fuentes.

Voigt skriver i bogen, at han intet kendte til doping på Team CSC. Og at han aldrig selv har snydt.

Her er lidt uddrag fra nævnte kapitel:

Men jeg kan godt fortælle jer at jeg personligt aldrig har haft en eneste samtale om doping med Bjarne eller nogen anden fra holdet. På CSC havde vi endda en klausul i vores kontrakt der fastslog at doping eller noget der blev opfattet som værende skadeligt for holdets levebrød, ville resultere i øjeblikkelig suspension.”

“Alt hvad jeg kan sige, er at jeg for mit vedkommende aldrig så antydningen af doping på Bjarnes hold. Ikke én eneste gang var der nogen der sagde: ”Ved du hvad, Jens, måske kunne du bruge lidt hjælp?” Nej, det skete aldrig. Ikke engang i kodesprog, ikke én eneste gang! I hvert fald ikke for mig”.

“Jeg er sikker på at der selv den dag i dag er folk der stadig er overbevist om at jeg gjorde det samme som visse andre, men at jeg bare var bedre til at skjule det. Hvad kan jeg sige til det? Tror man at min læge opholder sig på Månen? Jeg tror simpelthen ikke det er muligt at skjule et sofistikeret dopingprogram i dag. De kan tjekke min bankkonto og mit pas”.

Bogen udkommer den 26. juni og kan blandt andet bestilles via Bike N’Run her.