Dansk LandevejTopartikler

Jakob Piil er fyldt 50 år

Torsdag den 9. marts fyldte tidligere toprytter Jakob Piil 50 år.

Jakob Storm Pill var i starten af dette århundrede en af de absolut bedst danske cykelryttere. Oprindeligt gjorde han sig meget på banen, blev flere gange dansk og nordisk mester i flere discipliner, og i 1999 blev det til VM-sølv i parløb med Jimmi Madsen. Samme år blev det, som Acceptcard-rytter til triumf i det store amerikanske US Philadelphia Championsship.
Piil kom fra år 2000 ind på det daværende Team CSC, og blev dansk mester på landevej og vandt Fredsløbet i 2001. I 2002 vandt han Post Danmark Rundt, og i 2003 kom så karrierens største triumf, en sejr på 10. etape i Tour de France. Året før havde det været meget tæt på triumf i det franske etapeløb, da foden røg ud af pedalen i finalen af 18. etape. I 2002 var det også blevet til sejr i klassiske Paris-Tours.

I 2005 var Piil tilbage på banen og vandt det københavnske 6-dagesløb sammen med Jimmi Madsen. Samme år blev det blandt andet til en sjetteplads ved landevejs-VM i Madrid, hvor Piil tydeligt var blandt feltets stærkeste. I disse sidste år af karrieren var Piil plaget af en række skader, og det sluttede med et ikke succesfyldt år på T-Mobile.

Tillykke fra CyclingWorld.dk til Jakob Piil.

Du kan læse mere om Piils bedrifter i Tour de France i bogen De Danske Tour de France-helte, som du kan købet via Sportsbog.dk til blot kr. 75.-.