Genbrug er lirens

Det har ikke altid være sådan. Men tiderne forandrer sig. I dag er genbrug er in og det er ikke pinligt at handle brugt. Det gælder naturligvis også for cykeltøj, cykler og cykeldele. Genbrug er bæredygtigt, og har en stor positiv signalværdi.

Dette har de gennemskuet hos virksomheden ProOwnedCycling. Drømmer du om at få fingrene i det aflagte grej, der er produceret til dem, der præsterer på øverste niveau og samtidig havde fokus på bæredygtighed? Så skal du handle i webshoppen hos ProOwnedCycling.dk, som helt simpelt er en genvej til top cykeludstyr du normalt ikke kan få adgang til.

Ramte en bølge
ProOwnedCycling opstod i 2015 som lidt af en tilfældighed. En af iværksætterne bag ProOwnedCycling, Oscar Bjørn-Rosager, er gode venner med den professionelle cykelrytter Casper Pedersen. På et tidspunkt blev de to enige om at afsætte den nuværende Team Sunweb rytters aflagte cykeltøj. Når en professionel cykelrytter er færdig med sæsonen, kan han ikke bruge sit cykeltøj til meget mere. Der kommer en ny kollektion til en ny sæson, og ofte ligger tøjet bare gemt væk i kælderen. Casper Pedersens tøj blev solgt på to dage! En forretningsmodel var hermed skabt. Der er ingen tvivl om, at konceptet ramte lige i skabet med tidsånden inden for cykelsportens popularitet, samt fokus på genbrug og bæredygtighed.

Oscar Bjørn-Rosager og Casper Hillstrøm.

Vokseværk
Efter en periode hvor konceptet blev finpudset, gik det hurtigt for ProOwnedCycling. Casper Pedersen var oprindeligt med i virksomheden, men skulle også passe sin professionelle cykelkarriere. Heldigvis kom der nye partnere til. Virksomheden ejes og drives i dag af Oscar Bjørn-Rosager, Casper Hillstrøm og Sune Sand. Det hele startede i en lille kælder på Østerbro, men nu er virksomheden flyttet til større faciliteter i Ballerup og desuden er der også kommet ansatte til, som tager sig af sortering og organisering af de varepartier, som kommer hjem fra prof holdene. Fra Ballerup styres et stadig voksende lager, og der ekspederes kunder fra hele verden. Virksomheden emmer af energi og kærlighed til cykelsporten.

Udvider med team cykler
ProOwnedCycling startede med originalt cykeltøj fra de professionelle cykelryttere, som virksomhedens ejere havde i deres netværk, men siden har konceptet udviklet sig til også at tilbyde professionelt casual tøj, tilbehør, cykeludstyr og originale team cykler. Det hele overtages fra de professionelle teams, når sæsonen er slut eller produkterne ikke er relevante for teamet mere. Kun sjældent er produkterne brugt i mere end 12 måneder, og efterhånden modtages der også produkter, som endnu ikke er taget i brug. Under alle omstændigheder er du sikret produkter af meget høj kvalitet, når du handler hos ProOwnedCycling. I webshoppen finder du professionelt cykeludstyr fra World Tour-, Pro Kontinental- og Kontinentalhold. Blandt andet fra kendte cykelhold som Bora Hansgrohe, Dimension Data, Trek Segafredo, AG2R La Mondiale og mange flere. Og naturligvis sørges der for at alle produkter er i den bedste stand. Skarpe priser, kvalitet og bæredygtighed – er jo en ren win-win.

Leder du efter din næste racercykel, crosscykel, TT-cykel eller blot et rammekit til vinterens hyggeprojekt? Se et udvalg af teamcykler fra ProOwnedCycling her.