Internationalt landevej

Jakob Fuglsang nomineret til prestigefuld pris

Vinder af Lombardiet Rundt, Jakob Fuglsang, er eneste dansker blandt de nominerede til årets Velo d’Or. Den nok mest prestigefyldte pris i cykelsporten.

I alt f’ølgende 15 ryttere er nomineret: Wout van Aert, Julian Alaphilippe, Sam Bennett, Anna van der Breggen, Remco Evenepoel, Caleb Ewan, Pauline Ferrand-Prévot, Jakob Fuglsang,Filippo Ganna, Tao Geoghegan Hart, Marc Hirschi, Daniel Felipe Martínez, Mathieu van der Poel, Tadej Pogačar og Primož Roglič.

Det blev altså ikke til en nominering til Søren Kragh-Andersen der blandt andet har vundet to etaper i Tour de France, til Mads Pedersen der blandt andet har vundet Gent-Wevelgem eller Casper Pedersen der har vundet Paris-Tours.

Prisen har være uddelt siden 1992 af franske Velo Magazine, der ejes af ASO, der også står bag Tour de France. Der gives tre priser, en første-, anden- og tredjepræmie.

Første modtager var Miguel Indurain, der som bekendt vandt Tour de France i netop 1992 og i øvrigt også fik prisen året efter. Eneste dansker der har været i top-3 er Bjarne Riis, der blev nr. to, da han vandt Tour de France i 1996. Kun overgået af verdensmester Johan Museeuw.