Dansk Landevej

Hvem vinder landevejs-VM 2018?

Med de snareste afslutning af årets tredje Grand Tour, Vuelta a Espana, nærmer vi os det sidste højdepunkt på cykelsæsonen 2018. Der er naturligvis tale om landevejs-VM 2018, der afholdes i Østrig. Hele eventet løber fra den 22. september til og med den 30. september, hvor de professionelles landevejsløb finder sted.

Det er løbet den 30. september, der er mes fokus på. VM i Bergen 2017 var ikke engang et overstået kapitel, før ruten for løbet i 2018 blev offentliggjort. En rute på 265 kilometer der beskrives som værende rigtig hård. Efter 90 kilometer skal rytterne køre en rundstrækning på 24 kilometer hele seks gange. Til sidst vil der være en rundstrækning på 31 kilometer, inden de krydser målstregen for sidste gang.

I løbet af ruten vil rytterne komme ud på stigningen Igls, der stiger med 5,7 % over 7.9 kilometer. I løbet af den sidste rundstrækning skal de både bestige Igls samt Gramartboden, der stiger hele 11 % over 2.8 kilometer.

Det er derfor en rute, der kommer til at passe de lette ryttere rigtig godt, og det er da også netop dem, der er blevet gjort til favoritter af bookmakerne.

cycling1814362_960_720Source: Pixabay

Hvem vinder VM 2018?
Der er et navn, der simpelthen bare går igen og igen når man taler om hvem, der vinder VM 2018, og det er Alejandro Valverde. Spanien har haft en forrygende sæson, hvor han tidligt på sæsonen slet ikke kunne slås. Movistar-rytteren kan lige nu spilles til odds 3.50, og det er dermed ham der skal slås, hvis man begiver sig ud i en omgang sports betting hos bet365.

Anden favoritten kommer heller ikke som nogen stor overraskelse. Franske Julian Alaphilippe havde et fremragende Tour de France med flere etapesejre. Alaphilippe var også bedre end Valverde i flere af de store løb op til Touren, så det er på ingen måde givet, at han ikke skulle kunne slå Valverde. Tror man på franskmanden, så giver han odds 6.50 gange indsatsen igen.
ItalienskeVincenzo Nibali til odds 12.00 og slovenske Primož Roglic til 15.00 er henholdsvis tredje og fire favorit, mens briitiske Simon Yates og polske Michał Kwiatkowski kommer på de efterfølgende pladser.
Havde løbet i Innsbruck været mindre hårdt, så havde en rytter som Peter Sagan, der har vundet de tre seneste verdensmesterskaber, uden tvivl været blandt de helt store favoritter. Løbet bliver dog nok for hårdt for Sagan, der lige nu står til odds 26.00 hos bookmakerne.
Det bedste danske håb finder vi forholdsvis langt nede på listen. Det er Jakob Fuglsang, der står i odds 41.00. Michael Valgren er også at finde på listen, men det ville være en stor overraskelse, hvis danskeren til odds 67.00 kan formå at blive verdensmester.
Cyklecross verdensmesteren Wout Van Aert, der vandt kongeetapen i PostNord Rundt, forventes heller ikke at have de store chancer. Selvom belgieren er et kæmpe talent, så er der stadig langt fra Kiddesvej i Vejle mod Alexander Kamp og Mads Pedersen, til VM 2018 hvor konkurrenterne pludselig hedder Alejandro Valverde og Julian Alaphilippe. Skulle man alligevel have tillid til belgieren, så giver han odds 251.00 gange igen.

De andre løb i Innsbruck
Har man interesse i at følge med i andre løb end blot linjeløbet hos herrerne, så er der mange begivenheder i løbet af VM i Innsbruck.

Program for landevejs-VM 2018:

23. september: Holdtidskørsler for herre og dame elite
24. september: U19 kvinder og U23 herrer enkeltstarter
25. september: U19 herrer og kvinde elite enkeltstarter
26. september: Herre elite enkeltstart
27. september: U19 kvinder og U23 herrer landevejsløb
28. september: U23 herrer og kvinde elite landevejsløb
29. september: Herre elite landevejsløb