6-dagesløbBaneTopartikler

Hollandsk sejr i London. Dansk sjetteplads

Hollænderne Wim Stroetinga/Yoeri Havik sejrede i Londons 6-dagesløb 2018. Løbet sluttede søndag aften med en jagt over en time.

Sejren til hollænderne blev hentet efter en ekstrem tæt finale. Briterne Chris Lathan/Andy Tennant forsøgte at vinde en afgørende omgang, hvilket ikke lykkedes og det hele blev afgjort på point blandt topparrene. Havik/Stroetinga vandt med 451 point. Australienerne Leigh Howard/Kellan O*Brian endte på 443 point og de tyske verdensmestre Roger Kluge/Theo Reinhardt blev nr. tre med 439. Top-3 blev afgjort i den afsluttende spurtsserie. Lathan/Tennant blev nr. fire med 375 point.

Danskerne Jesper Mørkøv/Marc Hester endte på sjettepladsen efter en tæt kamp om femtepladsen med polakkerne Wojciech Pszczolarski/Daniel Staniszewski, der altså trak sig bedst ud af den duel. Men trods alt leverede danskerne en pæn indsats i løbet, hvor de førte efter første døgn, og var med fremme hele løbet.

6-dagesløbet var det fjerde i den olympiske velodrom i London og altså i den nye æra i Englands hovedstad. Det var første gang hollænderne vandt løbet.

6-dagesløbet i London er en del af den internationale løbsserie, der også omfatter Bilka 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena, der køres fra den 31. januar. Husk at du kan købe din billet til Bilka 6-dagesløbet her.