Bane

Opsamling bane-VM 2018 femte dag. Holland blev bedste nation

Søndag var finaledag for bane-VM 2018 i Apeldoorn.

Danmark sluttede VM med to sjettepladser. Først var det Trine Schmidt, der hentede en sjetteplads i pointløbet. Schmidt, der er regerende europamester i disciplinen, leverede en stærk finish på løbet, og kørte sig dermed frem til sjettepladsen. Hollandske Kirsten Wild vandt sin tredje guldmedalje. Sølv til amerikanske Jennifer Valente og bronze til canadiske Jasmin Duehring, der optrådte i Ballerup Super Arena i forbindelse med 6-dagesløbet. Trine Schmidt var blot seks point fra en bronzemedaljer.

Det blev også til dansk sjetteplads i herrernes parløb ved Casper Folsach/Niklas Larsen. Det lykkedes ikke for danskerne at erobre en omgang, men hentede dog sidste spurt og dermed i alt 29 point.

Lidt overraskende blev det sejr til tyske Roger Kluge/Theo Reinhardt i det stærkt besatte løb. Sølv til Spanien, der stillede med Albert Torres og Sebastian Mora.  Favoritterne fra Australien, Cameron Meyer/Callum Scotson blev nr. tre.

I herrernes 1000 meter på tid blev det også til hollandsk guld ved Jeffrey Hoogland, der leverede tiden 59.459 sekunder. Verdensmester i sprint, Matthew Glaetzer fra Australien, vandt sølv, mens den tidligere verdensmester Theo Vos hentede bronzen. Alle tre medaljevindere kørte de 1000 meter under et minut.

I kvindernes keirin blev det hverken til medalje for de to hollændere, der ellers nåede finalen eller til Tyskland, der har vundet de øvrige sprintdiscipliner. Belgien vandt sin første guldmedalje ved Nicky Degrendele. Sølv til Lee Wai Sze fra Hong Kong og bronze til venteran Simona Krupeckaite fra Lithuania.

Holland blev suverænt bedste nation ved VM med tolv medaljer heriblandt fem guld og fem sølv. Tyskland blev næstbedst med fire guld og to bronze. Danmark blev ellevte bedste nation med de to sølvmedaljer og den ene bronze. 20 nationer hentede medaljer i de 20 discipliner.