Internationalt landevej

Holdpræsentationen for Tour de France 2022 afholdes i Tivoli

Parterne bag den danske Tourstart har indgået en aftale med Tivoli om, at holdpræsentationen for Tour de France 2022 afvikles på Plænen i den verdensberømte forlystelseshave. Onsdag den 29. juni inviteres der til folkefest med fejring af cykelrytterne og underholdning i verdensklasse.

22 Tour de France-hold, 176 verdensklasse ryttere, tusindvis af publikummer på Plænen og tv-seere fra hele verden. Onsdag den. 29 juni – to dage før den første etape starter i hjertet af København – kickstartes den danske Tour de France-feber med en folkefest i den historiske have. 

”Med holdpræsentationen i Tivolis smukke forlystelseshave viser vi Danmarks cykelkultur og København – verdens bedste cykelby – frem for hele verden. Vi fejrer løbet og rytterne, og vi laver en folkefest for tusindvis af danske tourfans på plænen og de mange, som følger med på tv verden over. Det bliver en unik åbningsfejring af den danske tourstart.” siger Lars Weiss, overborgmester i København og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark (S). 

Festen omkring holdpræsentationen bliver også ført helt ud i byen, når holdene forventes at cykle en hyldestrunde i Københavns gader, inden de præsenteres på hovedscenen i Tivoli. Her vil københavnerne og de mange tourfans langs den afspærrede rute kunne hilse på rytterne og tage del i folkefesten.

Tivoli glæder sig til at byde tusinder af danske og udenlandske gæster velkommen til præsentationen af en verdens største sportsbegivenheder. Sammen med ryttere og de mange gæster vil vi i Tivoli sikre en festlig ramme, der også vil charmere millioner af mennesker verden over. I en tid, hvor hele Danmark har brug for at få turisterne tilbage, kunne timingen ikke være bedre. Det bliver en fest!”. siger Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch 

I aftalen med Tivoli indgår 10.000 gratis entrébilletter til Tivoli og holdpræsentationen, som vil blive uddelt til cykelfans i løbet af foråret 2022. Det vil bl.a. ske via konkurrencer og quizzer via letourcph.dk og @letourdk på sociale medier.

Holdpræsentationen udvikles af interessentskabet bag Grand Depart Copenhagen Denmark i samarbejde med Københavns Kommune og TV2. Det er parternes ambition, at holdpræsentationen skal være et stærkt kick-off event for Tour de France i Danmark. Underholdningsdelen er ved at blive planlagt og vil blive meldt ud på et senere tidspunkt.

”TV 2 har en over 30-årig historie med Tour de France, så at verdens største cykelløb kommer til Danmark, er noget af et eventyr for os. Det er oplagt med valget af Tivoli, hvor vi tidligere har haft gode oplevelser med at samle danskerne til store sportsoplevelser. Vi glæder os meget til at producere holdpræsentationen på den bedst tænkelige måde, så de mange fine billeder af vores smukke hovedstad kommer ud til hele verden”, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen