Dansk LandevejTopartikler

Højsæson for cykelløb på TV

Taler man om cykeløb på TV, tænker de fleste på Tour de France. Og dette med rette for det franske etapeløb er super godt TV, og for rigtig mange danskere en indgroet del af sommeren.

Men cykelløb i TV er meget andet, og specielt den kommende måned er højsæson for dramaer med de tohjulede som omdrejningspunkt. Lørdag kørtes udgave nr. 109 af Milano-SanremoNu er det tid til forårsklassikere fra Belgien krydret med en række store sydeuropæiske etapeløb. Og det er masser af muligheder for at følge løbene både på din TV-skærm, men også online på din computer eller anden device. Vælger du sidstnævnte kan du evt. kombinere dette med muligheden for at få den bedste casino bonus  eller dyrke andet online spil samtidig.

Mandag er Katalonien Rundt startet. Det spanske etapeløb kan følges via både EuroSport og TV2 Sport. Blandt de største profiler på startlisten kan fremhæves Alejandro Valverde fra Movistar og Bob Jungels fra Quick Step. Men også danskerne Michael Mørkøv og Mads Würtz Schmidt er med i løbet, der køres over syv etaper. Tour de Langkawi i Malaysia blev indledt søndag, og kan ses på EuroSport. Italienske Andrea Guardini, der i 2014 vandt to etaper i det daværende Post Danmark Rundt, vandt første etape, hans landsmand Riccardo Minali anden etape samt canadiske Adam de Vos tredje etape. Når bjergene rammes senere i løbet kan danske John Ebsen fra det lokale Forca Amskins Racing team bliver spændende at følge.

Fra onsdag retter cykelverden for alvor opmærksomheden mod de belgiske brosten. Her er det nemlig tid til Driedaagse De Panne. Et klassisk belgierløb, der har været afviklet siden 1977, men fra i år er lavet om fra et tredages etapeløb til et endagesløb, der kan følges via EuroSport.

EuroSport sender fredag semiklassikeren E3 Harelbeke, der tidligere har haft dansk vinder ved Søren Lilholt helt tilbage i 1990. Søndag rykkes et niveau op, når Eurosport har Gent-Wevelgem på programmet. Dermed er vi for alvor igang med klassikersæsonen. I Påsken, søndag den 1. april. er det så tid til den måske største klassiker af alle, nemlig Flandern Rundt. Et løb der kan følges både via TV2 Sport og Eurosport. Dagen efter starter Baskerlandet Rundt i Spanien, og igen kan du følge med via EuroSport. Søndag den 8. april afsluttes så brostensæsonen med “Helvede i Nord”, Paris-Roubaix. Her er det på TV2 hovedkanal og igen Eurosport, at du kan følge med.

Ugen efter begynder så den periode, man kalder for Ardenneklassikerne, og endnu mere godt TV venter. Man kan kun glæde sig.