Internationalt landevej

Groenewegen ser gode chancer i PostNord Danmark Rundt

Dylan Groenewegen forventer, at der bliver flere muligheder for ham til at tage en etapesejr i PostNord Danmark Rundt. 

Af Niels Nedergaard

Tirsdag rullede rytterne ud på ruten, og PostNord Danmark Rundt blev skudt i gang. Én af stjernerne på startlisten er den hollandske sprinter Dylan Groenewegen, som CyclingWorld kort snakkede med før første etapes begyndelse i Struer. 

Den hollandske supersprinter har store forventninger til løbet, og han håber på at kunne tage minimum en etapesejr i løbet af ugen. 

“Jeg synes, vi har gode chancer. Vi har et rigtig stærkt hold, men Quick-Step har også et virkelig stærkt hold, så det bliver svært at slå dem, men vi vil gøre alt, hvad vi kan, siger Dylan Groenewegen til CyclingWorld inden etapens begyndelse og tilføjer:  “Målet er at vinde, og vi har lagt en god plan. Der er flere gode muligheder her, men vi vil forsøge både i dag og i de kommende dage”, siger Groenewegen. 

De fleste husker, da Dylan Groenewegen kørte ind i Fabio Jakobsen i Polen Rundt. Det medførte efterfølgende, at førstnævnte fik en lang karantæne, hvor han ikke måtte stille op i cykelløb. 

PostNord Danmark Rundt er derfor et af hollænderens første løb efter den overstået karantæne, og derfor kan der være tvivl om hans form. Han forklarer dog selv, at det går bedre dag for dag. 

Det går bedre og bedre løb for løb. Det her er et godt løb for mig, og jeg er bare glad for, at jeg kan køre cykelløb igen, og så tager jeg det skridt for skridt. Min form er okay, og den er ikke helt dårlig, men vi må se, lyder det fra Dylan Groenewegen. 

PostNord Danmark Rundt køres over fem etaper og slutter på lørdag med en enkeltstart på Frederiksberg, mens der i løbet af ugen vil være gode chancer for at få flere massespurter at se på de danske landeveje.