Internationalt landevej

Groenewegen efter sejr: Vil tilbage til den sprinter jeg var

Det var en glad Dylan Groenewegen, som mødte pressen efter sejren på første etape af PostNord Danmark Rundt. 

Af Niels Nedergaard

Med en overlegen spurt sikrede hollandske Dylan Groenewegen sig en stor triumf, da han vandt første etape af PostNord Danmark Rundt i Esbjerg. Sejren var blot hollænderens tredje efter sit comeback tidligere på sommeren. 

Sejren var da heller ikke uden betydning for Jumbo-Vimsa-sprinteren, der var lykkelig over sejren. 

Det var virkelig vigtigt for mig. Det var også vigtigt for mig at vise, at min form bliver bedre og bedre. Jeg har også brug for det her løb til at tage det næste skridt, og forhåbentlig kan jeg komme hundred procent tilbage til den sprinter, som jeg var før karantænen, sagde Dylan Groenewegen til CyclingWorld og den resterende del af pressen efter etapen. 

Samtidig understregede Dylan Groenewegen, at PostNord Danmark Rundt langt fra er et lille løb, og derfor var det heller ikke nogen nem sejr for ham på første etape. 

Det er aldrig nemt her. Cavendish er her, og han har vist i år, at han har været den bedste sprinter. Han vandt fire etaper i Touren, og han er den bedste sprinter nogensinde, så jeg har utroligt stor respekt for ham. Jeg er virkelig glad for, at jeg kunne slå ham i dag, lød det fra den hollandske stjerne efter etapen. 

Det er første gang, at Dylan Groenewegen kører PostNord Danmark Rundt – og udover sejren, kan han glæde sig over, at han onsdag kommer til at køre rundt i løbets blå førertrøje.