Dansk Landevej

Grand Prix Herning har præsenteret ny rute

Grand Prix Herning, den danske pendant til Paris-Roubaix, præsenterer en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen.

Grand Prix Herning, et af Danmarks hårdeste og mest ikoniske cykelløb, er begejstrede over at afsløre en spændende ny rute til årets løb den 25. maj. Som altid er det de udfordrende grusveje, som kendetegner ruten og løbet.

En af de mest markante ændringer er retningen, hvor rytterne nu vil kredse med uret rundt, hvilket åbner op for en ny dynamik i løbet og giver mulighed for, at den hyppige vestenvind kan spille en større rolle end tidligere.

Samtidig er der nu hele 23 grussektioner fordelt på de 179 kilometer mod sidste års 16 sektioner, efter at helt nye og udfordrende grusveje, som aldrig tidligere er brugt i løbet, er kommet med. De erstatter nogle af de længere asfaltstykker fra tidligere år og gør løbet endnu hårdere, forklarer ruteansvarlig Frede Madsen.

”Vi vil gerne lægge mere grus ind på ruten. Ikke fordi det ikke var hårdt i forvejen, men for at teste rytternes tekniske færdigheder og udholdenhed yderligere. Samtidig vil vi gerne have en rute, hvor alt ikke splitter efter fem kilometer, men hvor feltet måske er samlet og spændingen intakt længere hen i løbet,” siger han.

Nye udfordringer venter
Den måske største attraktion ved den nye rute er ændringerne i finaleomgangene i Herning. Når rytterne krydser målstregen på Torvet i Herning for første gang efter 138 kilometer, venter nemlig en helt ny finaleomgang i forhold til tidligere år.

Omgangen er blevet forlænget til otte kilometer og inkluderer nu en helt ny grusvej, der bringer grusvejenes udfordringer helt ind i finalen. Dette skaber spænding og dramatik for både ryttere og tilskuere, når kampen om sejren intensiveres på de udfordrende veje.

”Før kørte rytterne kun 12-14 kilometer i Herning, og det var jo hurtigt overstået for publikum. Vi vil gerne give de lokale publikummer lidt mere i år, og det kan vi gøre med en længere rute inde i byen. Samtidig giver grusvejen på omgangene holdene en ekstra ting at tænke over,” siger Frede Madsen.

Mere action for tilskuerne
Løbet afsluttes med fem finaleomgange, i alt 41 kilometer, og målstregen forbliver på Torvet i Herning, som vi kender det. Den nye rute medfører også, at en af løbets tidligere mest kendte sektioner, Den Gyldne Middelvej ved Brande, udgår på grund af en ny udstykning på vejen. Den samlede distance for løbet er på 179 kilometer.

Igen i 2024 køres løbet som UCI 1.2.-løb, hvilket betyder, at det bliver et internationalt felt med både danske og udenlandske ryttere til start, og at værdifulde UCI-point er på spil. I den kommende tid vil de deltagende hold og store profiler bliver afsløret.

Grand Prix Herning ser frem til at byde velkommen til ryttere og tilskuere til Danmarks eneste rigtige forårsklassiker og er sikre på, at den nye rute vil bidrage til at gøre 2024-løbet spændende og dramatisk.

Om Grand Prix Herning
Grand Prix Herning er et endagscykelløb, som bliver afholdt i og omkring Herning. Det er blevet kørt siden 1992 og har haft deltagelse af store stjerner gennem tiden som Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Michael Sandstød, Mads Pedersen og Kasper Asgreen.

Løbet er kendetegnet af de mange kilometers grusveje, som udfordrer rytterne både teknisk og fysisk. På grund af grusvejene har løbet fået tilnavnet “En forårsdag på heden” med en slet skjult hyldest til Paris-Roubaix, som bliver kaldt “En forårsdag i helvede”.

Den 30. udgave af Grand Prix Herning køres lørdag den 25. maj med start og mål på Torvet i Herning. Ruten går blandt andet igennem Lind, Arnborg, Skarrild, Kibæk, Troldhede, Vorgod, Timring, Vildbjerg og Sunds.

Læs mere: https://www.gpherning.dk/da/ 

Se ruten: https://ridewithgps.com/routes/45258796 

Se oversigt med tidligere vindere i nedenstående: