Motion

Gode tips til rejsen til Cuba

Rigtigt mange danskere har allerede besøgt Cuba, og der er ingen tvivl om, at det også i de kommende år vil være et stort turistmål for danske rejsende. Hvis du også overvejer at lade turen gå til Cuba, så læs med her og få gode tips.

Noget tyder på, at man ikke skal vente alt for mange år med at tage til Cuba, hvis man ønsker at opleve den helt særlige atmosfære og de mange flotte, gamle amerikanerbiler. Udviklingen går stærkt, og den stigende turisme sætter også sit præg på dette fantastiske land.

Søg visum i god tid
For at kunne komme ind i Cuba er det nødvendigt at have et gyldigt visum. Uden et visum kan du ikke komme ind i landet eller få lov til at opholde dig der. Der findes to slags visum til Cuba, og hvilket du skal vælge afhænger af, om du flyver via USA eller ikke. Visum Cuba sendes til dig med posten, og selvom ekspeditionstiden oftest er ret kort på visumkontoret, er den det ikke altid hos Post Nord. Det anbefales derfor, at du bestiller dit visum i god tid inden afrejse.

Overvej hvilke tidspunkt er det bedste
Når du planlægger din rejse til Cuba, kan du med fordel overveje, hvornår det bedste tidspunkt er. Her må du først og fremmest se på vejr- og temperaturforhold, men hvis du interesserer dig meget for cykling, kan det være værd at overveje om den danske sommerperiode er det bedste tidspunkt, for her køres mange af de store løb, herunder Tour de France og Giro de Italia. Som cykelentusiast ønsker man ikke at gå glip af dem, og da slet ikke i sommeren 2022, hvor Touren starter i Danmark.

Er du glad for ris og bønner?
En anden ting, der er godt at vide inden rejsen til Cuba er, at mange ikke finder maden særligt spændende, faktisk lidt ensformigt. Hvis man er meget glad for ris og bønner, er der dog ingen problemer, men i modsat fald kan det blive en udfordring. Det kan derfor være en idé at undersøge, om man må have lidt rugbrød og måske makrel i tomat med i kufferten, så man kan få lidt afveksling en gang i mellem. Knækbrød er også en mulighed, eller ravioli på dåse. Sidstnævnte kræver dog, at du har mulighed for at varme det, selvom det i nødtilfælde kan lade sig gøre at spise det koldt direkte fra dåsen.

Der er altså flere ting, man skal være opmærksom på, når man ønsker at besøge Cuba. Uanset hvad venter der fantastiske oplevelser i dette helt specielle hjørne af verden, og det gælder altså om at komme afsted, mens man stadig kan opleve en snert af de gode gamle dage.