Dansk Landevej

Fremragende start på touren for danskerne

Der har været mange år mellem snapsene for dansk cykelsport, men der plejer typisk altid at være en enkelt rytter, der ligger i periferien af hvor det er rigtig sjovt. Sidst vi havde en dansk rytter der bød sig på i Tour de France, var da Michael Rasmussen var på vej til at vinde den gule trøje, inden han blev kylet ud af touren grundet mistanke om doping.

Mange år senere er vi nu ved Tour De France 2018, og det var en tur, vi glædede os til at se med danske briller. Allerede efter de første etaper var der positive takter at spore fra danskerne, hvor først Jakob Fuglsang tog tid på sine største konkurrenter på første etape, da han undgik en defekt, mens de andre kom i problemer.

På 3. etape fik vi så en dansker i den hvide ungdomstrøje, da Søren Kragh Andersens Sunweb hold kørte ind på en 4. plads i holdkonkurrencen. Den hvide ungdomstrøje betyder, at Søren Kragh Andersen er den bedste placerede af de unge ryttere i klassementet.

Touren er dog stadig næsten kun lige begyndt, og meget kan derfor nå at ske endnu. Med danske briller er det dog en Tour de France, der formentlig kommer til at blive rigtig spændende.

Kan Jakob Fuglsang vinde Tour de France?

Sidste år var danskeren i en eminent form, og mulighederne var i den grad for en podieplads. Et par uheld og defekter betød dog, at danskeren desværre ikke kunne leve op til det resultat, han bl.a. leverede i Criterium du Dauphine kort inden.

I år virker det dog til, at formen er endnu bedre hos Jakob Fulgsang, der samtidig også er eneste kaptajn på Astana holdet. Sidste sæson delte han kaptajnrollen med Fabio Aru, men i år er det udelukkende Fuglsang der køres for.

Det begrænser naturligvis også en rytter som danske Magnus Cort, der ellers typisk ville have været et godt bud på høje placeringer i div. sprinteretaper. Han kommer dog hovedsageligt til at sidde tæt på kaptajnen, og der vil derfor ikke være mange forsøg for Magnus Cort.

Fuglsang mistede dog en vigtig rytter, da Sanchez udgik på 2. etape. Sandsynligheden for Fulgsang i gult blev derfor mindre, og lige nu står danskeren til odds 21.00 hos bookmakerne.


cycling-655565_1920
Danskerne knap så gode på det virtuelle hold
Selvom man ikke nødvendigvis kan kategorisere cykelmanager spil som en esport, så er det alligevel voldsomt populært at lave sit eget manager hold under Tour de France. Ligesom man kan bette på almindelig sport, som Tour de France, så kan man også bette på esport.

Mange tusinde danskere har lavet deres ejet hold via holdet, og hvis de foretrak danske ryttere, så ville det have været en dårlig investering.

Vi skal ned på 21. pladsen for at finde den dansker, der har samlet flest point, og det er naturligvis Jakob Fuglsang med 265 af slagsen. På 33. pladsen finder vi Søren Kragh Andersen med 214 point, mens Jesper Hansen fra Astana er dårligste dansker med 70 point.

Kan Søren Kragh Andersen beholde trøjen?
Søren Kragh Andersen er uden tvivl et ungt talent i en rivende udvikling, og danskeren er i øjeblikket uundværlig for Tom Dumoulin og Sunweb mandskabet. Det kom dog lidt som en overraskelse, at Søren Kragh Andersen kunne iføre sig den hvide trøje, og sandsynligheden for at han beholder den,er da heller ikke stor.

Selvom danskeren har vist, at han godt kan køre opad, så får han svært ved at følge med supertalentet Egan Bernal fra Sky eller en mand som Pierre Latour. Skulle Søren Kragh alligevel overraske alt og alle, så giver det indsatsen 34.00 gange igen, hvis han vinder ungdomstrøjen.