Bane

Fire nationer vandt guld på anden dag af U19 bane VM. Historisk medalje til Indien

New Zealand, Korea, Tjekkiet og Italien vandt VM-titler på anden dag af U19 bane-VM i schweiziske Aigle.

Herrernes holdforfølgelse blev vundet af New Zealand, der i finalen slog Frankrig. Vindertiden var imponerende 4:01,685 minutter, hvilket var mere end tre sekunder hurtigere end finalemodstanderne. Australien slog Italien i kampen om bronzen.

I kvindernes holdforfølgelse blev det til guld til Italien, der indhentede New Zealand i finalen. Bronze til Storbritannien.

I herrernes scratch sejrede Jooyoung Park, og hentede dermed den anden guldmedalje ved mesterskaberne til Korea. Det blev nemlig også til koreansk guld i kvindernes scratch onsdag. Franske Samuel Thibaud vandt sølv, mens polske Filip Prokopyszyn hentede bronzen.

Herrernes keirin fik en sensationel afslutning. Overraskende var det at tjekkiske Jakub Stastny vandt, men endnu mere overraskende var det at Esow Esow vandt sølv og dermed historiens første bane VM-medalje til Indien. Kazakstanske Andrey Chugay vandt bronzen.

Fredag er det til herrernes pointløb, individuelt forfølgelsesløb samt kvindernes omnium og sprint. Danske Robin Skivild deltager i pointløbet.