Bane

Fire danskere til bane Nations Cup i Canada

Fire danske ryttere deltager ved weekendens Nations Cup i Canada, som er sidste mulighed for at køre cykelløb inden OL.

Der er parløb og omnium på programmet, når Tobias Aagaard, Michael Mørkøv, Amalie Dideriksen og Julie Norman Leth deltager ved Nations Cup i Milton.

“Det er sidste mulighed for at få et stærkt besat internationalt parløb inden OL, så vi bruger det som en god mulighed for at få den sidste løbserfaring inden OL,” fortæller cheflandstræner for banen Casper Jørgensen. “Tobias og Michael har aldrig kørt parløb sammen, men de har begge gjort det godt med andre makkere, så nu vil vi gerne se, hvad de kan som par.”

Michael Mørkøv har allerede sikret sig en plads på landevejens OL-hold, hvilket betyder, at han også har mulighed for at være en del af banelandsholdet til OL, da man gerne må “låne” en rytter fra en anden disciplin. Ved OL i Tokyo vandt Mørkøv parløbet, og ambitionen er, at han skal forsøge at forsvare sin medalje.

Hos kvinderne får Julie Norman Leth comeback, efter at hun og Lasse Norman Leth blev forældre i januar. Nu skal hun i aktion for første gang sammen med sin makker igennem mange år, Amalie Dideriksen.

“Det er deres sidste chance for at få et parløb på højt niveau inden OL og få pudset rutinerne af,” fortæller landstræner Thomas Dalsted. “Så selvom Julie ikke er tilbage i topform efter fødslen endnu, deltager hun alligevel. Det ligner, at det bliver et superstærkt felt i Milton, så vi er ikke favoritter.”

Amalie Dideriksen stiller foruden parløbet også til start i omnium