Produktnyheder

Finansiering af din cykel: Dette skal du være opmærksom på

Det er sundt at have en hobby. Det giver en person noget at tage sig til, og hvis det er en aktiv hobby som cykling, så er der endda fysiske fordele at drage nytte af. Men mange aktive hobbyer, som for eksempel cykling, kan være dyre at holde ved lige, fordi der blandt andet kan være udstyr og tilbehør som investeres i og holdes ved lige.  

Cykelsporten ser simpel ud ved første øjekast. Det handler ofte om at cykle og komme fra A til B på den kortest mulige tid. Men det nødvendige udstyr der skal til for at træne op til cykelløb, er ikke så simpelt. Det kræver tilbehør og udstyr udover den måske vigtigste del af det hele – nemlig selve cyklen – og det kan alt sammen være dyrt at anskaffe sig, meget dyrt.  

Ved finansiering af din cykel
Racercykler findes i forskellige prisklasser og kan hurtigt løbe om op. En racercykel i carbonstel, vil typisk løbe op i mellem 10.000 til 20.000 kr. Hvilket kan er en større afskrivning for de fleste. Er opsparingen ikke tilstrækkelig og kan du ikke vente med at komme i gang med dit cykelprojekt, findes der alternative måder at finansiere din næste cykel på. Tilbyder forhandleren ikke finansieringsløsninger, kan man med fordel benytte sig af en gratis sammenligningstjeneste, som f.eks. gør det at indhente flere tilbud på 10000 kroners lån. Ved at indhente flere tilbud, kan du sammenligne og vælge det billigste, så du slipper for at betale mere end højest nødvendigt ved finansieringen af din cykel. Selvom lån af penge kan være den nemme og hurtige udvej, så bør det ikke være første udvej, idet der medfølger nogle omkostninger som kan undgås, hvis man selv sparer pengene op.  

Men hvis man vælger at tage et lån, gør man sig selv en bjørnetjeneste ved ikke at gå efter det bedste og billigste lån overhovedet muligt. Her anbefales det at man både tager kontakt til forhandleren, hos sin bank og undersøger mulighederne online. Dette gør det nemlig muligt at sammenligne tilbuddene på tværs, så man får muligheden for at vælge det lån der giver bedst mening i situationen.

Når det ikke kan gå stærkt nok
Er tålmodighed ikke din stærke side og har du fundet et skarpt tilbud på en ny cykel, som du bare må slå til på, så er processen som regel hurtigere når man ansøger om lån online. Der går nemlig kort tid før man får lånetilbud tilsendt til at sammenligne. Og fra man har takket ja til et tilbud, går der minimal tid før man får udbetalt beløbet. Det gælder uanset om der er tale om kviklån eller almindeligt lån.  

Men for at få processen til at gå som smurt, så kan man gøre det nemmere for sig selv ved at undersøge tips til hvordan man nemmere får sin ansøgning godkendt. Jo stærkere man står økonomisk, jo større chance vil der være for at få lånet godkendt. Långivere vil jo gerne have sine penge tilbage, så jo bedre man kan vise at man er godt stillet til at betale beløbet tilbage inden for den aftalte tidsramme, jo bedre.  

Få det bedste ud af det 
Når man har en dyr hobby som kræver lidt forskelligt gear, så kan man overveje hvor det bedst kan betale sig at investere flere penge og hvor man kan tillade sig at spare nogle penge. I cykelsporten er cyklen for eksempel et centralt stykke udstyr som gerne skal være af høj kvalitet. Til gengæld kan man evt. spare nogle penge på udstyr der ikke påvirker oplevelsen eller sikkerheden – eksempelvis drikkedunken. Det handler i sidste ende om at få det bedste ud af de penge man har.