6-dagesløb

Erik Weispfenng: Banecykling er igen sexet

6-dagesløb i særdeleshed og banecykling generelt har de senere år været i krise. Der er desværre kommer færre og færre 6-dagesløb i Europa. Men nu er sporten igen i fremdrift. Det mener ihvertfald den sportslige anvarlige for 6-dagesløbet i Bremen og tidligere toprytter Erik Weispfennig.

“Banescenen er stabil. Med en pil opad. Der kommer igen flere baneryttere. Banecykling er igen sexet”, udtaler Weispfenning til den tyske avis Weser Kurie, og peger også på en voksende tendens til at flere af de store landevejshold også har fokus på at uddanne deres ryttere på banen, og tilegne sig de færdigheder, man kan opnå ved at køre på de skrå brædder. Weispfenning mener ikke det er tilfældigt at en række af de seneste Tour de France vindere har rødder som banerytter. Erik Weispfennig peger på 25-årige Nils Polit, som et eksempel på en rytter, der er uddannet på banen, og har opnået for succes som landevejsrytter. Politt blev nr. to i årets Paris-Roubaix, og er med i det kommende 6-dagesløb i Bremen.

I Danmark er banelandsholdet specielt ekstremt succesfuldt og en flot reklame for banesporten. Men også på de danske baner er der masser af aktiviteter. I den kommende tid afvikles blandt andet DBCs klassiske Nytårsstævne og GP Odense samt også et nyt 3-dagsløb i Ballerup Super Arena.

Vil du vide mere om 6-dagesløb kan du med fordel købe bogen 6-dagesløb. Og husk at den 9. december udkommer årets julegave ide: Gert Frank-Helten fra Forum.