Tour de France

Er Cavendishs rekordforsøg i fare?

Den britiske sprinter Mark Cavendish har forlænget karrieren hos Astana Qazaqstan med endnu en sæson i 2024 for at slå sin egen og Eddy Merckx rekord med 34 etapesejre i Tour de France. Lige nu er den 38-årige brite dog plaget af sygdom, og kører ikke cykelløb. Der er stadig lang tid til sommer og Tour. Men sygdommen kan have indflydelse på om Cavendish kan vinde etapesejr nr. 35 og dermed blive bedre en verdenshistoriens bedste cykelrytter på den front.

Ud der de 34 etapesejren er Eddy Merckx noteret for 18 andenpladser for elleve trejdepladser på Tour-etaper. De tilsvarende tal Cavendish er fire og fem.

Den rytter der har vundet tredjeflest etaper i Tour de France er den femdobbelte vinder Bernard Hinault med 28 etapesejre. Blandt aktive ryttere er Tadej Pogacar bedst med elleve etapesejre, mens Wout Van Aert har vundet ni etaper.

Blandt danskere er Bjarne Riis og Michael Rasmussen bedst med hver fire etapesejre i Tour’en. Jonas Vingegaard har vundet tre etaper. Mads Pedersen, Rolf Sørensen, Søren Kragh Andersen og Magnus Cort har hver vundet to etaper i det franske etapeløb.

Husk at der er tilbud på bogen De Danske Tour de France-Helte hos Sportsbog.dk.