Dansk Landevej

En idealist fylder 75 år!

Et meget velkendt ansigt i dansk cykelsport fylder fylder fredag 75 år. Erik Steen Jørgensen har de fleste i dansk cykelsport set i en funktion ved et cykelløb. Han har udfyldt utallige funktioner i sporten, og er altid villig til at give en hånd med, når der brug for det.

Henrik ‘Rico’ Elmgreen har skrevet nedenstående i forbindelse med Erik Steen Jørgensens fødselsdag:

At der stadig er idealister i sportens kommercialiserede verden er Erik Steen Jørgensen et levende eksempel på. Siden sin unge drengetid har han elsket ABC og Cykelsporten, i alfabetisk rækkefølge.  Cykelløb er stort men Arbejdernes Bicycle Club er størst.

Han startede sin cykelkarriere i ABC i 1962 og i 30 år har han været bestyrelsesmedlem i ABC, heraf de seks som formand. Men det er ikke kun ABC, der har nydt godt af hans evner og engagement som cykelleder. I 11 år har han siddet i Sjællandsdistriktets bestyrelse og i seks år i bestyrelsen for Danmarks Cykle Union.

Han er fra den tid, hvor klublivet virkelig betød noget, og han har videreført ånden i ”ABC’s Venner”, hvor han både er formand og krumtap – han er ganske enkelt ABC’s ven nr. 1!

Selv om han fredag 7. maj fylder 75 år, er han still going strong og stadig altid parat til at give en hånd, ikke blot i ABC-regi men også på cykelbanen i Ballerup og i det hele taget hvor der er brug for det.

Og så er han et gemytligt menneske, som det altid er en fornøjelse at være sammen med.

Et stort til lykke med de 75! Fødselaren er bortrejst på dagen