ForårsklassikerneInternationalt landevej

En dansker har tidligere kørt på podiet i Scheldeprijs

Onsdag køres den belgiske semiklassiker Scheldeprijs i udgave nr. 107. Et løb der er kendt for ofte at være for de hurtige ryttere. Blandt andre har tyske Marcel Kittel vundet fem af de seneste syv udgaver. Det var desuden her at Mark Cavendish tilbage i 2007 fik et gennembrud.

Af danskere deltager i år Michael Mørkøv fra Deceunick-Quick Step, Matti Breschel fra EF Education, Mads Pedersen fra Trek-Segafredo, Casper Pedersen og Asbjørn Kragh Andersen fra Team Sunweb, Lasse Norman fra Corendon-Circus samt Rasmus Bøgh Wallin, Nicolai Brøchner, Tobias Kongstad, Mathias Norsgaard, Emil Vinjebo og Torkil Veyhe fra Riwal Readynez

Eneste dansker, der har kørt på podiet i løbet, er Kaj-Allan Olsen, der blev nr. tre i 1956. Det er nok de færreste, der husker Kaj-Allan Olsen. Men han var faktisk en blandt fire danskere, der kørte Tour de France i 1958. Dette var året, hvor Hans E. Andresen blev det første dansker til at gennemgøre Touren. Kaj Allan Olsen måtte udgå på 10. etape med tekniske problemer.

Kaj Allan Olsen har blandt andet også vundet Fredsløbet i 1951, en etape i Polen Rundt, og har deltaget ved VM OL i Helsinki i 1952 og flere VM.

Tre andre danskere har kørt i top-10 i Scheldeprijs. Lars Michaelsen har hele tre af slagsen med en sjetteplads som bedste placering. Michaelsen blev desuden nr. 10 i både 1997 og 1999. Allan Bo Andresen blev nr. 7 i 2003 og Frank Høj nr. 9 samme år, hvor begge kørte for Team fakta.

Der skal køres onsdag fra Borsele til  Schoten over 202 km.