Dansk Landevej

Emma Norsgaard: “DM betyder rigtig meget”

Emma Norsgaard tog søndag eftermiddag DM-titlen for anden gang i karrieren, da hun var stærkest i spurten og besejrede Julie Leth og Cecilie Uttrup Ludwig. 

Af Niels Nedergaard

Sejren betyder meget for den 21-årige dansker, der også tilbage kunne trække DM-trikoten over trøjen i 2016. CyclingWorld.dk fik sig en snak med den nykårede danmarksmester netop efter, at hun var kørt over stregen.

“Det betyder rigtig meget. Nu er jeg blevet nummer to et par gange til DM, og der er simpelthen ikke noget værre, så det er virkelig skønt at være øverst igen”, sagde Emma Norsgaard kort efter DM-sejren. 

Skabte cykelløbet
Emma Norsgaard er især tilfreds med sin egen indsats. Hun var nemlig med til at skabe løbet langt udefra og gøre ruten hårdere, end den måske var. 
Det gjorde hun via et stærkt udbrud med blandt andre Cecilie Uttrup Ludwig, Pernille Mathiesen og Julie Leth. Og Équipe Paule Ka-danskeren var derfor også meget glad for dem måde løbet udviklede sig på. 

“Ruten var jo fin til mig. Den var ikke mega hård, og jeg følte mig godt kørende hele dagen, og så var det jo et perfekt opløb til mig også, så der var ikke noget at klage over. Jeg synes selv, jeg var med til at skabe cykelløbet i dag og var med til at fremprovokere et udbrud, så det er jeg vildt glad for”, lød det fra en glad Emma Norsgaard. 

Emma Norsgaard kan desuden glæde sig over, at hun fremover skal køre for det spanske storhold Movistar, hvor hendes bror, Mathias Norsgaard, også kører for herrernes hold.