Dansk LandevejTopartikler

Dobbelt Deceuninck – Quick-Step triumf. Mørkøv vinder af sin tredje DM-titel

Michael Mørkøv blev søndag i Esbjerg dansk mester for tredje gang i karrieren. Denne gang efter en suveræn optræden af Deceuninck – Quick Step, da Kasper Asgreen kørte Mørkøv frem i spurten og selv vandt sølv.

Løbet blev en samlet afgørelse i en større gruppe efter 225 km med start i Ribe og mål i Esbjerg. Asgreen og Mørkøv fik dog et stort forspring til de følgende efter fantastisk kørsel af Asgreen.

“Ingen kan beskrive hvor glad jeg er, over at jeg er blevet dansk mester for andet år i træk og for tredje gang i min karriere. Vi havde hård konkurrence, men vi greb vores chancer og gjorde et fantastisk stykke arbejde hele dagen. Mikkel kørte sig helt ud for at holde det hele sammen, og Kasper trådte ind og lukkede hullet før han lavede et perfekt leadout”, forklarede Michael Mørkøv efterfølgende med henvisning til holdkammeraterne Mikkel Honore og Kasper Asgreen.

Bronze til Niklas Larsen fra coloquick. Det er andet år i træk at Larsen er på DM-podiet. Se tidligere medaljevindere på dette link.

Nr. fire blev Andreas Stokbro fra Riwal Readnynez, nr. fem Christoffer Lisson fra BHS Almeborg Bornholm, nr. seks Michael Carbel fra Team Waoo og nr. syv Michael Valgren fra Team Dimension Data.

Mørkøv har dermed vundet DM i 2013, 2018 og altså 2019. Han skal nu køre i Dannebrog i Tour de France som den første dansker i 10 år. Rekorden med antal DM-sejre indehaves af Nicki Sørensen med tre styk.