Nyheder

Den europæiske cykleunion holder årskonference på Fyn i 2021

Odense bliver vært for hele 50 forskellige nationer, når den europæiske cykleunions (UEC) store årskonference afvikles i den fynske hovedstad i maj 2021.

ODEON og Radisson Blu H.C. Andersens Hotel bliver rammen, når delegerede fra cykelforbund rundt omkring i hele Europa samles til årskongres i 2021. Det er et stærkt samarbejde mellem både nationale og regionale aktører, der har sikret tiltrækning af 34th UEC Congress.

“At vi sammen med Inspiring Denmark, Danmarks Cykle Union (DCU) og Sport Event Denmark har landet UEC’s årskongres vidner om, at der kan være gode synergier mellem sports- og erhvervsturismen i det fynske. Med vores styrkeposition inden for cykling er vi således kommet i betragtning, og vi er rigtig stolte over at have tiltrukket en kongres, der ikke bare giver forretning for vores stærke medlemmer i Eventalliancen Fyn, men også understøtter vores position inden for cykling i et fremadrettet perspektiv”, siger eventchef i Destination Fyn Jakob Staun.

Man forventer deltagelse fra alle UEC’s 50 medlemslande i forbindelse med kongressen, som har helt særlig interesse og opmærksomhed i 2021, bl.a. fordi det er valgår.

“Det er en meget stor anerkendelse af Danmark som cykelsportsnation og Fyn som både eventarrangør og cykeldestination, at UEC har tildelt Odense kongressen i 2021, og der er ingen tvivl om, at det er det helt rigtige år at være vært for kongressen, der vil have stor bevågenhed. Både titlen som UCI Bike Region og de andre priser, som Fyn har modtaget, viser, at de internationale cykelsportsorganisationer har stor respekt for alt, Fyn har at tilbyde, og vi er både stolte af at have fået tildelt kongressen og af at kunne tilbyde vores internationale kollegaer nogle fantastiske rammer sammen med Inspiring Denmark, Destination Fyn og Sport Event Denmark”, siger Henrik Jess Jensen, der er formand for i DCU og derudover bestrider posten som næstformand i det europæiske forbund.

2021 kommer i helt særlig grad til at stå i cyklingens tegn både i Danmark og på Fyn, da verdens største cykelløb Tour de France rammer landet godt to måneder efter kongressen. 2. etape af løbet slutter i Nyborg d. 3. juli.