Dansk Landevej

Dansk U17 dominans i Sverige

Tirsdag kørtes 2. etape af U6 Cycle Tour Post Nord i Tidaholm i Sverige, og det var med danske cykelryttere i hovedrollerne.

I U17 klassen blev der kørt 84 km fordelt på fire omgange, hvor den svære del først bød på en bakke, der gik over i et grusstykke på omkring 2 kilometer. Distrikt Sjælland holdet indledte deres offensive kørsel på anden omgang, hvor de satte et hårdt tempo fra bunden af bakken og hen over grusstykket.

Efter grusstykket sad alle seks danske drenge i frontgruppen på ca. 15 ryttere, og feltet var yderligere opdelt i nogle grupper. Men der var ikke enighed i frontgruppen om at arbejde sammen, og feltet blev samlet. Men i samme moment angreb Distrikt Sjælland-drengene igen – denne gang på skift, og dette resulterede i, at der blev etableret et udbrud med Luis Carl Jørgensen, Emil Schandorff, Tobias Lund Andreasen, alle fra Distrikt Sjælland samt en norsk rytter. Udbruddet nåede op på et forspring på 40 sekunder, men der var flere hold i feltet, der ville det anderledes.

Så til sidst skulle etapen afgøres i en spurt blandt ca. 50 ryttere. Hurtigst var Jakob Christensen fra Horsens mens Frederik Erringsø og Tobias Lund Andreasen fra Distrikt Sjælland sluttede som nr. 2 og 3.

Sammenlagt overtog Tobias både førertrøje og pointtrøje. Distrikt Sjælland fører fortsat holdkonkurrencen.

”Vi kørte virkelig godt sammen i dag. Vi ville gerne have haft et udbrud afsted, men da det ikke lykkedes, gik vi efter spurten. Her fik jeg virkelig god hjælp af mine holdkammerater, der var super dygtige til at køre mig frem i placeringskampen”, fortæller Frederik Erringsø.

Den nye indehaver af løbets førertrøje Tobias Lund Andreasen forventer, at andre hold vil angribe i morgen. ”Sammenlagt er vores 6 ryttere alle i top 7. Så for vores hold kan det næsten ikke blive bedre. Derfor tror jeg, at de andre hold vil forsøge at ændre stillingen i morgen, hvor vi skal ud på små 100 km”, afslutter Tobias.

IMG_0377