Dansk LandevejNyhederTopartikler

Dansk sejr i juniorernes Gent-Wevelgem. Sjetteplads i U23-udgaven

Danske Ludwig Anton Wacker sejrede søndag i juniorernes udgave af klassiske Gent-Wevelgem. Sejren blev hentet foran belgiske Michiel Hillen og italienske Davide Ferrari. Johan Langballe blev næstbedst af danskerne som nr. 55. Hos dame juniorerne blev Emma Norsgaard nr. 4.

Hos U23 rytterne blev det til dansk sjetteplads ved Andreas Kron. Britiske Jacob Hennesy vandt. “Andreas kørte flot. De var 19 mand i morgenudbruddet, og dette blev derefter langsomt reduceret. Michael Carbel og Mikkel Honoré var også godt med i afslutningen og det er flot, at vi har tre mand med i finalen”, forklarer Danmarks Cykle Unions U23 landstræner Anders Lund,

I damernes udgave blev Cecilie Uttrup Ludwig bedste danske som nr. 38, mens Marie Vilman blev nr. 39. Begge kører som bekendt for Cervélo-Bigla, der vandt løbet ved finske Lotta Leifstö.

Søren Kragh-Andersen leverede en imponerende indsats i den professionelle udgave. Den unge danske Team SunWeb rytter sad med i en femmandsgruppe, der blev afgørende for løbet, men blev offer for et taktisk spil mellem ham selv, Peter Sagan og Niki Terpstra. Kragh-Andersen blev indhentet af feltet kort ind målstregen og endte som nr. 16. Greg Van Avermaet fra BMC Racing sejrede i den 77. udgave af den belgiske brostensklassiker.

Kun en dansker, Lars Michaelsen, har vundet Gent-Wevelgem for professionelle. Dette skete i 1995. Seneste danske podieplads var Matti Breschels tredjeplads i 2012. Michaelsen har desuden en andenplads i 1998 og en fjerdeplads i 1996. Rolf Sørensen er noteret for en tredjeplads i 1989. Og også Palle Lykke, i 1966, har besat den nederste plads på podiet i Gent-Wevelgem.