Danmark godt fremme i Nations Cups efter Gent-Wevelgem

Søndagens Gent-Wevelgem var også årets første europæiske afdeling af Nations Cup hos den internationale cykelunion. Dette både for U19/junior herrer og for U23-ryttere.

Hos junior herrerne blev det som bekendt til dansk sejr ved Ludvig Anton Wacker. Sejren gav 20 point, hvilket betyder at Danmark er på sjettepladsen i Nations Cup regnskabet. Australien fører med 32 point, mens Italien har 26 point på andenpladsen. Næste afdeling er Paris-Roubaix den 9. april. Et løb danske ryttere har vundet en række gange de senere år.

Hos U23 rytterne lykkedes det for danskerne at score 10 point via Andreas Krons sjetteplads. Dermed er Danmark nr. 7 i Nations Cup regnskabet. Storbritannien fører med 20 point, mens USA har 17 point på andenpladsen. Næste afdeling er Flandern Rundt den 8. april.

Emma Norsgaard blev nr. fire hos dame juniorerne, hvilket betød 13 point til Danmark. Dette rækker til en ottendeplads i det samlede regnskab. Holland fører med 74 point. Hos dame juniorerne var den første europæiske afdeling Trofeo Da Moreno den 19. marts. Næste afdeling er Healthy Ageing Tour i Holland den 5. til 8. april.

Se de komplette ranglister via www.uci.ch.