Tour de France

Dansk firma og Tour-rytter i drikkedunkssamarbejde for Colombias unge

Det danske cykeludstyrsfirma ProOwnedCycling har i samarbejde med den colombianske cykelstjerne, Esteban Chaves fra danskerholdet Team BikeExchange, sørget for, at man på 15. etape af den igangværende Tour de France både kan se og købe en særlig drikkedunk, der er unik for denne etape. Overskuddet går 100 % til colombianske børn i nød.

Et særligt samarbejde imellem ProOwnedCycling, der sælger cykeludstyr fra World Tour-holdenes overskudslagre og Tour de France-rytteren Esteban Chaves’ velgørenhedsprojekt FUNCHAVES kommer til at bære frugt søndag den 11. juli på 15. etape af Tour de France.

Her vil en specialdesignet drikkedunk blive benyttet af rytterne fra Team BikeExchange på hele etapen, såvel som at man på selve dagen for etapen vil kunne købe den særlige drikkedunk hos ProOwnedCycling på deres webshop og indtil dunkene forhåbentligt hurtigt bliver udsolgt.

Overskuddet vil gå 100% til FUNCHAVES, der er en velgørende organisation med udgangspunkt i Tenjo, Colombia, der kæmper for to ting: At støtte colombianske cykeltalenter på U16 og U18-niveau i deres drømme om at træde i Chaves’ spor og på den måde hjælpe dem ud af negativ social arv og kriminalitet, samt at skabe en bedre livskvalitet for børn, der lider af skader eller sygdomme i benene, igennem medicinsk behandling eller operationer.

CEO i ProOwnedCycling Oscar Bjørn-Rosager udtaler I forbindelse med samarbejdet: ”Vi har støttet FUNCHAVES ved flere lejligheder, da vi føler, at deres projekt flugter perfekt med vore egne værdier, og har for eksempel doneret 10% af vores overskud, da vi afholdt Green Weekend, til dem. Denne gang har vi så valgt at gå sammen om at skabe en drikkedunk og donere 100 % fra salget til dem. Og til vores store glæde har Team BikeExchange/GreenEdge Cycling også valgt at benytte dem på 15. etape.”

Om FUNCHAVES
FUNCHAVES er en nonprofit-organisation, ledet af Esteban Chaves, der har til hensigt at hjælpe colombianske børn og unge med at få deres drøm opfyldt igennem cykling og komme ud af bandekriminalitet og negativ social arv.

To af de projekter, der for øjeblikket har særlig prioritet for FUNCHAVES er udviklingen af cykelholdet for de unge samt den ortopædiske hjælp til børn og unge.