Dansk Landevej

Danmarks Cykle Union stifter eventselskab og ansætter direktør

Roskilde og København er fra næste år og i 2026 og 2027 værter for et UCI World Tour løb for både mænd og kvinder. Danmarks Cykle Union, DCU, som rent formelt har fået tildelt World Tour-løbet har stiftet et selvstændigt selskab til planlægning og afvikling og ansat Tobias Hoff som direktør i eventselskabet

Ambitionen er, at World Tour løbet skal blive en tilbagevendende megaevent – også efter de tre år. Derfor oprettes et selvstændigt selskab under Danmarks Cykle Union (DCU) til at stå for planlægningen og afviklingen af de danske World Tour-cykelløb i tæt samarbejde med partnerkredsen bag løbene, bestående af Københavns Kommune, Roskilde Kommune, Erhvervsministeriet, Kulturministeriet og Sport Event Denmark.

Fra Danmarks Cykle Unions konstituerede formand Johnny Lillelund lyder det:
”Det er vigtigt for os i DCU at få skabt en robust organisation, som kan afvikle World Tour løb i 2025, 2026 og 2027 i verdensklasse. Selskabet skal, sammen med partnerkredsen bag, have et stærkt fokus på kommercialisering af cykelløbet, så fremtidig afvikling baseres på privat finansiering. Det var derfor væsentligt, at vi sammen med ansættelsesudvalget, fandt den helt rigtige profil, til at stå i spidsen for eventselskabet bag World Tour Løbene” siger Lillelund og fortsætter: ”derfor er vi stolte af at kunne præsentere Tobias Hoff som eventselskabets direktør. Han kommer med en stærk, kommerciel profil og mange års erfaring, senest som kommerciel direktør i Dansk Boldspil Union og vi glæder os til et tæt og stærkt samarbejde” slutter Danmarks Cykle Unions konstituerede formand Johnny Lillelund.

Det nystiftede, selvstændige eventselskab modtager tilskud fra staten, kommuner og Sport Event Denmark i de første tre år. Eventselskabet skal forestå planlægning og afvikling af World Tour-løbene de kommende tre år med cykelfaglig sparring- og medvirken fra medarbejdere i Danmarks Cykle Union.
 
”Det er en drømmeopgave at få lov til at stå i spidsen for et stort, internationalt event, som kan skabe en folkefest og blive et udstillingsvindue til Danmark og den danske cykelkultur. World Tour-løbet skriver sig ind på en fornem liste over højprofilerede cykelløb, og vi skal derfor sikre, at netop vores World Tour-løb i Danmark får sit eget udtryk og fortælling. Det vil jeg arbejde stenhårdt på at skabe sammen med min bestyrelse og partnerkredsen bag løbene”, siger den nyansatte direktør for DCU’s eventselskab Tobias Hoff.