BaneDansk LandevejTopartikler

Fire cykelryttere blandt 15 nominerede til Årets Sportsnavn 2018

Hele fire cykelryttere er blandt 15 nominerede til Årets Sportsnavn. En pris som uddeles af Jyllands-Posten og DIF, og som af mange betragtes som Danmarks mest prestigefyldte idrætspris.

De fire cykelryttere er vinder af Amstel Gold Race Michael Valgren, Tour de France etapevinder Magnus Cort, VM-sølvvinder i omnium og europamester i parløb Amalie Dideriksen samt verdensmester i MTB marathon Annika Langvad.

Den 15. december bliver feltet skåret ned til tre finalister, og vinderen findes på sportsgallaen i Herning den 5. januar.

Tidligere har Bjarne Riis i 1996 (sejr i Tour de France) og Lasse Norman i 2012 (OL guld i omnium) modtaget prisen. Sidste år gik den til badmintonspiller Viktor Axelsen.

De øvrige nominerede er:
Ashli Williamson og Bjørn Bitsch, sportsdans
Caroline Wozniacki, tennis
Cathrine Dufour, dressur
Emma Aastrand, Jørgensen, kajak
Helle Frederiksen, triatlon
Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, badminton
Lars Eller, ishockey
Magnus Cort, landevejscykling
Maja Alm, orienteringsløb
Pernille Harder, fodbold
Stinna Tange Kaastrup, paradressur
Thorbjørn Olesen, golf

DIF har siden 1991 uddelt Årets Sportsnavn sammen med Jyllands-Posten. Ansvaret for den endelige kåring er lagt i hænderne på en priskomité bestående af kulturminister Mette Bock (LA), DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen, samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Thomas Møller Kristensen fra Jyllands-Posten.