Bane

Danmark får sprinter med til U19 VM

Det er længe siden at Danmark har haft en sprinter i international klasse. Men lysere tider er måske på vej. DBCs Jakob Joensen viser super gode takter, har i år flere gange slået den danske U19 rekord. Nu er Joensen også udtaget til  året U19 VM, der skal afvikles fra 23. til 27. august  i italienske Montichiari. Joensen skal køre både sprint og keirin.

”Jakob er bedre end nogensinde og sætter ny dansk U19-rekord på 200 meter, nærmest hver eneste gang han er i konkurrence. Hvor langt det kan bringe ham til U19-VM, er svært at sige, men det er tydeligt, at Jakob er kommet meget tættere på verdenstoppen sammenlignet med sidste års U19 VM i Aigle,” siger landstræneren. Thomas Dalsted.

Den øvrige danske U19 VM brup består af Julius Johansen, Kristian Kaimer, Mathias Larsen, Johan Price-Pejtersen og Matias Malmberg (alle Team Børkop Cykler – Carl Ras Roskilde Junior) samt Oliver Wulff (Team Pythonpro.com – VeloWear).

På det danske hold er der fokus på holdløbet, hvor det sidste år blev til sølv og hvor mulighederne for guld er til stede. Desuden må Julius Johansen regnes for en af favoritterne i omniun, men også i parløbet, hvor han sandsynligvis skal køre sammen med Mathias Larsen.