BaneDansk LandevejTopartikler

Frederik Wandahl kåret til Årets Talent 2018

Stortalentet Frederik Wandal modtog fredag i forbindelse med Nytårsstævnet i Ballerup Super Arena prisen som Årets Talent 2018.

PostNord Danmarks talentpris blev indstiftet ved Danmarks Cykle Unions 100 års jubilæum i 2007 som en gave fra Post Danmark. I dag kaldes prisen PostNord Danmarks Talentpris. For at modtage Danmarks Cykle Union og PostNord Danmarks pris som Årets Talent skal man være U19-rytter eller yngre.

Modtagere af prisen skal have udmærket sig i aldersklassen og demonstreret potentiale for en karriere som eliterytter på højt internationalt niveau.

Frederik Wandahl har i denne banesæson vundet guld i alle de U19 DM, hvor han er stillet til start:
 U19 DM i parløb med Victor Fuhrmann, U19 DM i pointløb, U19 DM i scratch, U19 DM i omnium, U19 DM i 1.000m på tid og U19 DM i 3.000m individuelt forfølgelsesløb. Dermed har han tangeret Oliver Wulffs rekord for antal U19 DM-sejre i én sæson og kan slå rekorden til januar, når der køres DM i 4.000 meter holdforfølgelsesløb.

På landevejen vandt han en flot etape i Trofeo Karlsberg, blev nummer fem i VM-linjeløbet i et afsindigt stærkt felt og sikrede sig det danske U19-mesterskab 
– det er yderst sjældent, at en førsteårs-rytter rydder bordet på den måde.

Selvom Årets Talent altså i år har kørt sin første sæson som junior på landevejen og blot er 17 år, har han også vist, at han allerede kan bide skeer med nogle af verdens bedste eliteryttere på banen – og han har allerede kørt sin første DM-medalje i voksenrækkerne hjem, da han vandt bronze i elitens scratch.

Se oversigt med tidligere vindere af prisen her.