Krøyer og Smed på Tour 2024Tour de FranceTour de France 2024

Dagbog fra indersiden af Tour de France: Huller i asfalten og Limerick fra Nordigarden

Danskerne Jens Krøyer og Glenn Smed har ansvaret for at opsætte og nedtage 2 km porten til alle etaper i Tour de France 2024. De to beretter de kommende uger her på CyclingWorld.dk om deres oplevelser i verdens største cykelløb.

Dagbog fra indersiden af Tour de France: Huller i asfalten og Limerick fra Nordigarden (Dagbog torsdag den 4. juli)

En dejlig morgen, hvor vi bare kunne smutte efter morgenmaden uden at tænke på bagage osv, da vi skulle tilbage på samme hotel. 20 min til porten. Da vi kom frem var det asfalt det hele og det betyder at vi skal have gang i kompressor og boremaskine. Pløkker skal i så de støtter de tunge pyloner og når der ikke er jord så borer vi huller. Det er en del af gamet, at hvor Touren kommer, jamen der bliver der lidt oprydning og reparationer bagefter. Men vi har på fornemmelsen at det stadig er en god forretning for de deltagende byer, at være en del af løbet. Det har selvfølgelig en kæmpe reklameværdi at være med på kortet.

Christian Moberg og Emil Vinjebo fra TV2 kørte forbi ud på deres daglige morgentur og igen på vej tilbage, denne gang i regnvejr, vi havde håbet på at de havde haft tid til et lille fotostop, men det tillod vejret bare ikke i dag. De råbte dog til os, at det ser godt ud og der giver vi dem ret. Det har regnet lidt henover dagen og det renser lige luften og det holdt heldigvis tørt under opstillingen og vi fik også pakket sammen i tørvejr. Hver dag kører unge lokale ryttere med foran, reklame karavanen og de bliver hyldet som var det de “rigtige” tourryttere, det er ret fedt og en stor oplevelse, selvfølgelig. De kører i en gruppe, med ens sponsortøj fra Team Digest, hvor de støtter velgørenhe og selvfølgelig med følgelig bagved og de får selvfølgelig til at køre helt til målstregen. Det samme er tilfældet for en stor del af sponsorerne, som også kommer i små felter og så har de respektive firmaer mulighed for at invitere deres kunder og samarbejdspartnere på en rigtig god oplevelse.

Ellers kom feltet blæsende forbi os og efterfølgende var der ikke så mange der var bagefter. Så vi kom hurtigt igang med nedtagningen. Vi var på hotellet allerede kl. 19 og så blev det til endnu et besøg i hotellets restaurant. Ved mål ser vi at Mads P bliver kaldt på podiet for at få det røde rygnummer, som den mest angrebsivrige rytter. Det har Per Nordigarden sendt denne lille Limerick om og de bliver rystet ud af ærmet på ham. Så hver dag resten af Touren slutter vi dagbogen med dagens Limerick fra Nordigarden:

Jeg vil sige jeg ikke forstår at Mads P med sit knæ, arm og lår nu er nødt til at stå på et podie og få denne “Pris” – han bør helst pleje sår!

Vi kunne ikke have sagt det bedre selv
Adieu Krøyer & Smed

Husk at du via SportsBog.dk blandt andet kan købe bogen De Danske Tour de France Helte. Husk at du via SportBog.dk kan købe den nye danske Tour de France-bog 40 Utrolige Tour de France-historier.