Produktnyheder

Cykling på landevejen – en fantastisk måde at opleve Danmark på!

Dette indhold er sponsoreret

Danmark byder på mange smukke landskaber, og derfor kan man sagtens planlægge en cykelferie. På landevejen kan man nemlig hurtigt komme fra A til B, og så slipper man for at finde parkeringspladser. Derudover er det en rigtig god træning, hvis man gerne vil holde sig i form. Endelig er det en billig transportform, da der ikke er brug for benzin. Så er lidt overskud til en overnatning på en hyggelig Bed and Breakfast. Her kan man måske benytte en massagepistol fra fitnessudsalg.dk/ til at pleje de ømme muskler.

Læs med her og få inspiration til nogle af de bedste steder at cykle i Danmark – både på landevejen og i skoven!

Træning og planlægning til at cykle på landevejen

Når man skal ud at cykle på landevejen, er det vigtigt at have en plan. Dette gælder især, hvis man ikke har meget erfaring med at cykle på landevejen. Derfor kan det være en god idé at starte med at finde ud af, hvor langt man gerne vil kunne cykle på en dag.

Danmarks bedste ruter til cykling på landevejen

Danmark er et af de bedste lande i verden til at cykle i. Danmark har mange smukke ruter, der er velegnet til både begyndere og øvede cyklister. Her får du en oversigt over nogle af de bedste ruter til cykling på landevejen i Danmark: 

1. Bornholm Rundt: Bornholm er kendt for sine mange bakker, og denne rute udnytter dem flot. Ruten går hele vejen rundt om øen, og er på ca. 105 km. Denne rute egner sig bedst til øvede cyklister, da det kan være svært at komme op af alle bakkerne. 

3. Vestkystruten: Vestkystruten går fra grænsebyen Rudbøl til Skagen, og er en af de mest kendte danske cykelruter. Ruten er på ca. 560 km, og kan være en udfordring for begyndere pga. den lange distance. 

3. Nordkyststien: Denne cykelrute på 65 km går fra Helsingør til Hundested. Derfor kan man komme til og fra cykelruten med tog fra København.

Skal man holde sig til højre eller venstre side af vejen, når man cykler på landevejen?

Generelt set så skal man holde sig til højre side af vejen, når man cykler på landevejen. Dette gælder dog ikke, hvis der er en særlig grund til at cykle på den anden side af vejen – f.eks. hvis der er vejarbejde. Så kan det være bedre at cykle på den anden side. Men husk altid at være opmærksom på trafikken omkring dig.

Cykling på landevejen er en fantastisk måde at opleve Danmark på! Du får frisk luft, motion og samtidig kan du nyde de smukke omgivelser.