Cyklecross

Cyklecross med Breschel på startlisten på Amager

Amager Cykle Ring har i samarbejde med Tårnby Kommune etableret en cykle-bane, som kan bruges i vinterhalvåret. Sidste weekend holdt cross landsholdet samling og træning på banen og der var stor tilfredshed med banen. Denne weekend har banen været i brug til afdeling 8 og 9 af denne vinters gennemgående Cross Cup. Der blev kørt for alle klasser og motion både lørdag og søndag. Forstået på den måde at søndag var det samme rute, bare den modsatte vej rundt (ruten er 2,4 km rundt, med ca. 60 højdemeter).

I dame elite, lørdag, vandt Sara Aaboe Kallestrup, MTB Randers foran Olympia Bianca Norrid-Mortensen, Holte MTB. Søndag tog Olympia så revanche og vandt foran Sara.
Sara er U17 pige og Olympia U19 pige. Svenske Anna Eriksmo, blev nr. 3 lørdag og søndag og dermed bedst placeret Dame A rytter. Anna er blevet nr. 3 ved de svenske mesterskaber, både i år og sidste år.

I Herre elite var Gustav Frederik Dahl, Team Give Elementer suveræn, begge dage og vandt i flot stil.  Begge dage med Karl-Erik Rosendahl, Cykling Odense på andenpladsen. Lørdag sneg svenske Christoffer Wahl, CK Ringen – sig ind på 3. pladsen og søndag var det Bjørn Borreby Andreassen, Cykling Odense – der tog sig af 3. pladsen. Den største dramatik var i starten søndag, hvor det lykkedes Odenserytterne at lukke Gustav Frederik Dahl, ved indkørslen til første bakke, men det fik han hurtigt hentet og gik forbi, uden at hilse. Begge dage blev den lokale Amagerrytter Jakob Falk Paarup, bedste U19 rytter.

Søndag deltog den tidligere VM sølvvinder på landevej og nuværende sportsdirektør hos Team EF Education, Matti Breschel i motionsklassen og klarede en fjerdeplads hjem. Motionsklassen blev begge dage vundet af Rasmus Frederiksen, Møns Cykelklub. Matti udtalte efter løbet: Jeg havde glemt, hvor hårdt det egentlig er, at køre cx.