Bane

Cykelskolen på Odense Cyklebane er nomineret til Danskernes idrætspris

Cykling Odenses arbejde med cykelskolen på cyklebanen er nomineret til danskernes idrætspris.

Danskernes Idrætspris – præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4 – er prisen, der fokuserer på foreningsidrætten i Danmark. Prisen gives til det projekt, den aktivitet eller det initiativ, der på inspirerende vis, er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark.

Skolecykling i Odensen køres på flere forskellige måder. Der er cykelskole hvor en klasse kommer og får undervisning i cykling i 2 timer 2 – 3 gange, og der er skoleturnering hvor der kommer 4 klasser ad gangen og dyster i fire forskellige ting.

“Dette initiativ er faktisk helt enestående. En aktivitet som ikke findes andre steder, og vi har mellem 6000 og 7000 børn gennem hvert år. Ingen andre steder er der en aktivitet, der tilbyder så mange børn en oplevelse som denne. Initiativet styrker børns sundhed, styrker børnenes aktivitetsniveau og ikke mindst styrke børns sikkerhed i trafikken. Vi har en aktivitet, som ofte giver andre børn, end dem der plejer at være “gode” (f.eks. til fodbold) en succesoplevelse. Børn som er dem, “de andre ikke vil lege med”, viser sig at være gode på en cykelbane og modigere end klassens skrappe dreng”, lyder det i nomineringen

“I Cykling Odense er vi stolte over at være nomineret, og vi håber at så mange så muligt har lyst til at støtte vores arbejde med deres stemme”, udtaler bagmændene til CyclingWorld.dk.

Stem på cykelskolen her: https://danskernesidraetspris.dk/stem/region/P4+Fyn