Produktnyheder

Cykelhjelm Test – Her er de 3 bedste (2022)

Der er rigtigt mange fordele ved at cykle, både i forhold til kroppen, men også i forhold til økonomien. Danmark er faktisk ret så kendt for at være en nation der cykler rigtigt meget. I storbyerne ser man masser af cyklister og cykler over det hele. For det er jo praktisk lige at hoppe på cyklen når man skal fra A til B. Men selvom der er mange fordele ved at cykle, ja så kommer det selvfølgelig også med nogle potentielle farer, hvor det derfor er vigtigt at passe på sig selv. Dette kan man blandt andet gøre ved at bruge en god cykelhjelm. Læs med her.

Selvom det ikke er et lovkrav i Danmark, at ganske almindelige cyklister skal bruge en cykelhjelm, så er det en rigtig god idé. For desværre sker det ofte, at ulykker forekommer med cyklister. Det kan dreje sig om direkte styrt på cyklen, fald eller påkørsler. Når kommer til skade på en cykel, så kan det være ganske omfattende og netop derfor er det vigtigt at beskytte hovedet.

Hvorfor bruge en cykelhjelm?
Grunden til at benytte en cykelhjelm, er selvfølgelig for at beskytte hovedet mod skader. Når man falder på en cykel og slår hovedet, så kan der ske alvorlige hovedskader, og tilmed det der er værre. Faktisk er det således at folk der cykler udgør den største gruppe af alvorligt skadede i trafikken. Denne statistik kommer fra NFT i Sverige (Den Nationale Forening for Trafiksikkerhedens Fremme. En cykelhjelm kan mindske risikoen for skader med det halve. Der er altså rigtig god grund til at overveje at anskaffe en god én af slagsen, hvis du ikke allerede har en. Du kan læse mere om den bedste cykelhjelm i test via linket.

Testvinderen – Abus Urban-l v.2 med LED-lys
Denne cykelhjelm er af mærket ’Abus’. Hjelmen giver både høj sikkerhed, men har også et smart design. Hjelmen har et hagespænde som er magnetisk, hvilket altså er for komfortens skyld så ikke hagen kommer i klemme, som man kender det fra mange spænder. Cykelhjelmen kan både fås til børn, men også voksne og så har den en 180 graders synlig LED baglygte bag på og den kan også blinke. Hjelmen er både komfortabel og har god pasform. Det der desuden også er smart ved denne hjelm er, at man kan tage puderne ud, så de kan rengøres eller udskiftes. Hjelmen kan fås i tre størrelser og koster omkring 700kr.

Hövding 3
Cykelhjelmen er både en hjelm og en krave. Det lyder måske lidt utraditionelt, men det er en meget funktionel sikkerheds krave/hjelm, da den har en airbag som beskytter dit hoved. Den er justerbar og har både en integreret bluetooth-funktion som kan tilkobles en app. Den fungerer således at airbaggen udløses hvis der sker et styrt. Airbaggen udløses ved hjælp af en sensor, som reagerer på dit bevægelsesmønster i tilfælde af en ulykke. Denne innovative hjelm/krave er fyldt med teknologi i forhold til sikkerheden når du cykler, og listen over features er lang. Hjelmen her kan fås fra cirka 2000kr og op.

Livall BH51M Graphite Black
Denne smarte cykelhjelm har også rigtigt mange features, blandt andet walkie-talkie funktion, LED baglygte, SOS-opkald og bluetooth. Du kan eksempelvis snakke i telefon uden at have telefonen i hånden, ved hjælp af bluetooth funktionen. Derudover er der også indbyggede højtalere, så du kan høre musik. Walkie-talkie-funktionen er smart, da du har muligheden for at snakke med de andre som du cykler med og, hvor det altså er muligt at lave et nødopkald hvis det bliver relevant. Højtalerne er heller direkte i ørerne, men i hjelmen, hvilket betyder at trafikken stadig kan høres.

Hvilken cykelhjelm skal du så vælge?
Du skal først og fremmest lede efter en cykelhjelm som har de funktioner du ønsker. Størrelsen er også enorm vigtigt i forhold til cykelhjelme, både på grund af sikkerheden, men også pasform og komfort. Det er desuden en god idé at vælge en cykelhjelm som har den såkaldte MIPS-teknologi, som gør cykelhjelmen endnu mere sikker. MIPS fungerer som en slags støddæmper, og har både udvendig og indvendig skal. Dette er værd at kigge efter når du skal finde en ny cykelhjelm. Det er også vigtigt at du vælger en cykelhjelm som er godkendt. Den europæiske godkendelse kaldes for en CE EN 1078. Dette bør du tjekke før du køber en, da det er din kvalitetssikring på at den er sikkerhedsgodkendt.

Genovervej en cykelhjelm
Det kan næsten ikke nævnes nok gange, hvorfor det er så vigtigt med en cykelhjelm. I sidste ende er det helt frivilligt, men hvis du cykler, så er det altså din sikkerhed det handler om. For eksempel sker der mange ulykker i byerne, som eksempelvis omhandler mennesker i køretøjer, samt på cykler. En cykelhjelm er bare en god sikkerhedsforanstaltning at have når man er cyklist.