Dansk LandevejHistorieTopartikler

Chris Anker Sørensen er død

Dansk cykelsport er ramt af en meget stor tragedie. Tidligere toprytter og kommentator på TV2, Chris Anker Sørensen, er død. Det skriver TV2.

Chris Anker Sørensen er død efter at være blevet påkørt af en bil under en cykeltur i Belgien, hvor der i den kommende tid er VM. Chris Anker Sørensen blev 37 år.

Chris Anker Sørensen blev født den 5. september 1984 i Hammel. I 1997 startede han med at køre cykelløb i Hammel CK. Som junior var han tilknyttet talentteamet Team PH, men sygdom begrænsede ham i at hente resultater. Som Hammel-rytter kæmpede han sig dog tilbage, og i 2005 kom Chris Anker ind på det daværende Team Designa Køkken. Samme år blev det til en imponerende sejr på den hårde bjergetape til Ringerike i det norske Ringerike GP, og året efter til en fjerdeplads ved EM.
Fra 2007 kom Chris Anker ind på Team CSC, hvor han kørte frem til 2015. Chris Anker nåede at vinde en etape i Giro d’Italia, i Criterium du Dauphine Libére og Japan Cup i 2009. Han blev kåret til den mest angresivrige i Tour de France 2012, hvor han også opnåede en andenplads på en etape. I 2011 blev Chris Anker nr. seks i Liége-Bastogne-Liége, og i 2015 blev han dansk mester ved at besejre Martin Mortensen i en spurt i Rønde.

I 2016 kørte Chris Anker for franske Fortuneo – Vital Concept inden han afsluttede karrieren på Riwal-teamet med blandt andet en Post Cup sejr i Holbæk. 

Chris Anker Sørensen, også kaldet for Oksen fra Hammel, nåede at køre fem Tour de France, fire Vuelta a Espana og tre Giro d’Italia. Otte gange deltog Chris Anker Sørensen ved det professionelle VM, og han spillede en stor rolle som hjælper i Matti Breschels medaljer i 2008 og 2010.

Efter den aktive karriere har Chris Anker Sørensen været tilknyttet TV2 som ekspertkommentator, og har været ekstrem elsker blandt det danske cykelpublikum.