Bane

Casper Folsach sætter karrieren på pause

Banelandsholdets og Coloquicks Casper Folsach har måtte sætte sin aktive karriere på pause. Dette grundet hjerteproblemer.

”Jeg har gennemgået en række undersøgelser, hvor en MR-scanning har vist, at jeg har arvæv på hjertet, som skyldes en hjertemuskelbetændelse (myokarditis) tidligere i mit liv,. Det kan forklare hvorfor jeg oplever de ekstra slag mit hjerte slår, når jeg når op i nærheden af min max puls. Jeg kan derfor sagtens træne normalt, og har også dagligt været på træningsture med mine cykelkammerater.” fortæller Casper Folsach.

Casper Folsach fortæller, at fordi hjerterytme-forstyrrelserne kun opstår under maksimumbelastning i cykelløb, kan han leve et ganske normalt liv og lave normale fysiske udfoldelser uden fare for helbredet.

”Jeg har konsulteret nogle af de bedste læger på området i Danmark, og fået stor hjælp af Lars Juel, som har meget erfaring fra cykelsport fra bl.a. VM og Danmark Rundt og alle anbefaler, at jeg holder en pause med cykelløb. Men jeg har ikke opgivet alt håb, og er derfor klar til at få en second opinion fra udenlandske læger”, uddyber Folsach, der fortæller videre at han vil blive i cykelsporten, og hjælpe både banelandsholdet og på coloquick teamet.

Den stærke dansker havde kontrakt med det norske Uno-X team for næste sæson, men dette bliver sandsynligvis ikke til noget.

Foto: Jesper Skovbølle