Historie

Bjarne Riis fylder 60 år

En af de mest historisk mest markante og kontroversielle personer i dansk cykelsport, Bjarne Riis, fylder onsdag 60 år. Riis tog hele Danmark med storm i 1990’erne med først hans femteplads i Tour de France 1993, siden hans tredjeplads i 1995 og sejr i Tour’en i 1996. Den første danske Tour de France-sejr nogensinde. Det blev blandt andet også til sejr i Amstel Gold Race i 1997.

Riss stoppede reelt den aktive karriere efter et styrt i forbindelse med Schweiz Rundt i 1999. Siden fulgte en periode med historier i medier, der pegede på, at Riis havde benytte doping i sin karriere. Han måtte i første omgang trække sig som en del af ejerne af det daværende Memory Card-Jack & Jones, men endte med at vende tilbage, overtage holdet og i første omgang med IT-virksomheden CSC som sponsor at skabe et af verdens bedste cykelteams.

I 2007 indrømmede Riis doping i sin aktive karriere, hvilket skabte overskrifter i medier over hele verden. I 2013 blev han købt ud af dit cykelteam af russiske Oleg Tinkov, der i første omgang var gået ind som sponsor og medejer.

Efterfølgende har Bjarne Riis flere gange forsøgt et comeback til cykelsporten stærkt støttet af rigmand Lars Seier Christensen, der i en periode som Saxo Bank-ejer var sponsor for Bjarne Riis cykelteam i storhedsperioden. Bjarne Riis er dog ikke længere en aktiv del af cykelsporten.

Tillykke med de 60 år til Bjarne Riis fra CyclingWorld.dk.

Husk at købe dine cykelbøger via SportsBog.dk og få dine kulturnyheder via JuicyNet.dk.