CyklecrossTopartikler

Benjamin Justesen ny landstræner i cyklecross

En ny strategi med talentudviklingen i fokus skal bringe danske cyklecrossryttere tilbage i verdenseliten – og Danmarks nye cyklecross-landstræner, Benjamin Justesen, kommer til at stå i spidsen for processen.

Interessen for cyklecross har de seneste år været støt stigende med fremgang i både antal cyklecrossryttere og antal løb i Danmark, og den spektakulære VM-fest i Bogense blev en foreløbig kulmination på den positive udvikling. Selvom VM-forhåbningerne ikke resultatmæssigt blev forløst, viste de unge danske cyklecrossryttere imidlertid, at potentialet er til stede – og fremadrettet vil fokus da også være på talentudviklingen.

Ressourcerne i dansk cyklecross vil de kommende år være øremærket til de unge ryttere med henblik på at løfte talentudviklingen til et niveau, der vil gøre det realistisk at håbe på internationale topresultater i fremtiden, fortæller Danmarks Cykle Unions elitechef, Morten Bennekou: “Vi skal arbejde på samme måde med cyklecross, som vi gør i de øvrige discipliner, hvor talentudvikling er fundamentet. VM i Bogense viste, at vi har nogle stærke ryttere i de unge årgange, og vi vil bruge de kommende år på at kvalificere rytternes træningsindsats og deres satsning på cyklecross i samarbejde med deres teams”, siger Morten Bennekou.

Han peger på, at Danmarks Cykle Union allerede i den kommende tid vil indlede monitoreringen af en udvalgt gruppe rytteres træning, ligesom disse ryttere senere i 2019 vil blive inviteret til månedlige kraftcentertræninger med målrettede træningspas og præsentation af relevante tematiske emner: “Det er helt afgørende, at rytterne prioriterer disciplinen og yder den indsats, der skal til – både i forhold til træningen og ved at opbygge den nødvendige løbserfaring. Og vi vil gøre, hvad vi kan, for at støtte dem i deres udvikling”, fastslår Morten Bennekou.

Den nye landstræner Benjamin Justesen glæder sig til udfordringen, som han ved vil kræve hårdt arbejde og tålmodighed: “Det er en spændende opgave og en spændende tid for dansk cyklecross, så jeg er glad for at være blevet en central del af den udvikling, vi skal i gang med. Jeg er også meget ydmyg og ved, at det bliver et langt, sejt træk, men der er et klart potentiale i flere af de unge ryttere, så jeg er sikker på, at vi vil se positive resultater i de kommende år”, siger Benjamin Justesen.

Benjamin Justesen tiltræder som landstræner for cyklecross med øjeblikkelig virkning.