BaneTopartikler

Kommer parløb på OL-programmet?

Der er intet officielt meldt ud fra den internationale cykelunion (UCI), men ifølge mediet Insidethegames forventes det, at UCI indstiller parløb for både mænd og kvinder samt BMX freestyle som nye cykeldiscipliner ved OL i Tokyo 2020.

Ved de seneste olympiske lege har banedisciplinerne været sprint, keirin, holdsprint, omnium og holdforfølgelse for både damer og herrer. Danmark har vundet medaljer i banediscipliner ved de tre seneste olympiske lege. I 2008 i Beijing blev det sølv i holdforfølgelse. I 2012 i London blev det til guld ved Lasse Norman i omnium. I 2016 i Rio blev det til bronze i både holdforfølgelse og i omnium ved Lasse Norman.

Kommer parløb på programmet vil de danske medaljemuligheder blive endnu bedre, da Danmark råder over en lang række af super stærke ryttere til denne disciplin hos herrene. Ved det kommende VM i Hong Kong deltager Danmark med Casper Folsach og Niklas Larsen, og de to har helt sikkert medaljemuligheder. VM i parløb blev kørt første gang i 1995 i colombianske Bogota. I 2009 blev Alex Rasmussen og Michael Mørkøv verdensmestre i Polen. Den første danske medalje blev hentet i 1999 i Berlin, da Jacob Piil/Jimmi Madsen var meget tæt på at vinde, men måtte nøjes med den næstøverste plads på podiet efter spanierne Joan Llaneras/Isaac Gálvez.

Parløb hos damerne er for første gang på VM-programmet i Hong Kong. Her er Danmark ikke kvalificeret, men med ryttere som eksempelvis Amalie Dideriksen, Trine Schmidt og måske Julie Leth vil der være mulighed for at skabe et stærkt dansk par til 2020 i Tokyo.