Bane VMTopartikler

Bane-VM viden: Sidste medalje i individuelt forfølgelsesløb?

Til oktober er der bane-VM i Ballerup Super Arena for tredje gang. Ni gange blev bane-VM afviklet på Ordrupbanen. På CyclingWorld.dk bringer vi frem til oktober løbende historier og anekdoter om bane-VM.

Bane-VM viden: Sidste medalje i individuelt forfølgelsesløb?
Det bliver forhåbentligt ikke den sidste. Men i skrivende stund er det ihverfald den seneste. Altså seneste danske VM-medalje i individuelt forfølgelsesløb.

Bane-VM 1991 stod i Stuttgart. Danmark fik to medalje. Begge af bronze og begge vandt Jan Bo Petersen. I pointløb blev danskeren besejret af legendariske Bruno Risi fra Schweiz og australske Stephen McGlade. I individuelt forfølgelsesløb var det tyskerne Jens Lehmann og Michael Glöchner, der stod højere oppe på skamlen end Jan Bo Petersen.

Begge tyskere var også en del at de tyske hold, der vandt holdforfølgelse. Her blev det til dansk fjerdeplads for holdet, hvor Jan Bo Petersen var ankermanden for et hold, der også bestod af Jimmi Madsen, Dan Frost og Ken Frost.

I alt vandt Jan Bo Petersen fem VM-medaljer i sin karriere. Ud over de to i 1991 vandt bronze i pointløb i 1990 i japanske Maebashi, i 1993 var han en del af 4000 meter holdet, der vandt bronze og i 1994 blev det til sølv i pointløb. Både i 1990 og 1991 blev Jan Bo Petersen kåret som Årets Cykelrytter i Danmark.

Husk at købe dine sportsbøger via SportsBog.dk og få dine kulturnyheder via JuicyNet.dk.