BaneTopartikler

Årets Cykelrytter 2017 kåres ved cykelfest i Ballerup Super Arena den 23. november

Den 23. november er der lagt op til fest for hele cykeldanmark i Ballerup Super Arena. Der forventes en fyldt hal til et program, der omfatter både kåring af Årets Cykelrytter 2017 samt UCI-cykelløb på allerhøjeste niveau.

DBC (Dansk Bicycle Club) og DCU (Danmarks Cykle Union) har indgået et samarbejde, der indebærer at Årets Cykelrytter 2017 og Årets Talent 2017 bliver kåret i forbindelse med det store GP Ballerup UCI cykelstævne, som DBC afholder den 23. november i Ballerup Super Arena.

“Vi er rigtig glade for samarbejdet med Danmarks Cykle Union og deres sponsor PostNord omkring dette arrangement. Sidste år fik vi fyldt hallen til det tilsvarende event, og det forventer jeg, vi gør igen den 23. november. Vi får ganske enkelt en festdag for hele cykeldanmark og selvfølgelig mulighed for at opleve en række danske cykelprofiler på allernærmeste hold”, lyder det fra DBCs formand Michael Sandstød.

”Det har været et fantastisk år for dansk cykling, hvilket er tydeligt, når man ser den lange række af kandidater til titlen som årets rytter – og jeg er glad for, at PostNord igen i år giver os mulighed for at fejre alle rytterne, resultaterne og de mange internationale toppræstationer på behørig vis. Vi glæder os enormt til at give rytterne den hyldest, de fortjener, i en fyldt Super Arena, og så er det også en festdag for alle de frivillige kræfter i dansk cykelsport, for bag hver rytter står en masse hårdtarbejdende mennesker, der har skabt rammerne for talentudviklingen”, forklarer Danmarks Cykle Unions direktør Jens-Erik Majlund.

GP Ballerup den 23. november består af omnium og sprint for herre elite samt scratch og pointløb for dame elite. I alle fire løb er der vigtige UCI-point på spil, og der forventes masser af danske og internationale profiler til start.

Entréprisen bliver kr. 100,-. Men desuden er det muligt for alle at købe en VIP billet med tapas-anretning, entré, plads på inderkredsen og fri blød bar til kr. 500,- Billetsalget foregår via www.bikeNrun.dk.

Årets cykelrytter kåres af Danmarks Cykle Unions medlemmer, og er den mest prestigefylde pris i dansk cykelsport. Prisen har været uddelt siden 1976. Sidste år blev Amalie Dideriksen kåret, mens den første modtager af prisen var landevejens bronzehold fra OL 1976 bestående af Jørgen Emil Hansen, Jørn Lund, Verner Blaudzun og Gert Frank.