BaneInternationalt landevej

DR og TV 2 sikrer sig rettighederne til De Olympiske Lege

DR og TV 2 har netop sikret sig rettighederne til De Olympiske Lege i 2028 og 2032 samt De Olympiske Vinterlege i 2026 og 2030. I forvejen har DR og TV 2 rettighederne til De Olympiske Lege Paris 2024.

Karsten Dyhrberg Nielsen, der er direktør for Bruger, Marked og Publicering i DR, siger: “På danskernes vegne er jeg utrolig glad for, at det er lykkedes os at få rettighederne til verdens suverænt største sportsbegivenhed. I Tokyo sidste år så vi, hvordan De Olympiske lege med deltagelse af mange danske atleter er en af de sportsbegivenheder, der for alvor kan samle os og binde os sammen som nation. Netop derfor er det DR’s klare public service-opgave at sikre adgang for hele befolkningen, så vi sammen kan følge de danske medaljehåb og andre højdepunkter”.

DR og TV 2 deler rettighederne på den måde, at kun én af de to stationer kan sende den enkelte konkurrence direkte på TV eller streaming. Når en konkurrence er slut, står det den anden station frit for at bruge billederne.

Fordelingen af rettighederne til at sende direkte fra de enkelte sportsgrene sker først året før begivenheden foregår. Af samme grund er fordelingen af sportsgrene mellem DR og TV 2 til De Olympiske Lege Paris 2024 endnu ikke foretaget.