Internationalt landevej

Så starter cykelsæsonen 2023

Den moderne landevejscykelsæson er rigtig lang. Den starter i januar, og kører hele vejen til godt ind i oktober. Der er altså ikke mulighed for lang pause for WorldTour-rytterne, inden det igen er tid til at starte træningen mod den nye sæson. Typisk står vinteren på træningslejre og diverse sponsorarbejde inden der igen skal køres cykelløb.

Cykelløb hele året
Og der er cykelløb fordelt over en lang sæson. Der startes i januar i Tour Down Under, så køres der en række løb i Asien og Sydamerika. inden er indledes i Europa med løb i først lande som Spanien og Frankrig, inden brostenssæsonen indledes i primært Belgien. Der findes en række danske bookmakere, der give gode odds på langt de fleste cykelløb. Så det er bare om at følge med og finde det sted med de bedste odds på lige præcis det som du gerne vil spille på. Det giver også en ekstra grund til at følge med i cykelsporten.

Tour Down Under
Efter to års pause grundet coronapandamien er Australiens største cykelløb, Tour Down Under, nu tilbage. Der indledes for herrerne den 17. januar. Løbet skal køres i sin 23. udgave, over fem etaper. Tre danskere, Julius Johansen fra Intermarche-Wanty, Asbjørn Hellemose fra Trek Segafredo og Mikkel Honoré, der er skiftet til EF Education-Easy Post, er på startlisten. Men blandt andre profiler kan fremhæves nr. tre i sidste års Tour de France, britiske Geraint Thomas, der er kaptajn på INEOS Grenadiers, den firedobbelt Tour de France-vinder Chris Froome, også fra Storbritannien der nu kører for Israel-Premier Tech og Michael Matthews, Simon Yates og Luke Durbridge fra det australske Team Jayco, der i AlUla har fået nu ny navnesponsor og traditionen tro satser markant på deres hjemlands løb. Desuden deltager også et australsk opsamlingshold med sprinter Caleb Ewans i spidsen.

Tour de France 2023 starter i Baskelandet
For de fleste cykelfans er Tour de France årets højdepunkt. Sidste års Tour blev en dansk folkefest med starten i København, fire danske etapesejre og den samlede sejr til Jonas Vingegaard. Årets Tour blev nr. 110 i rækken. Der skal i år indledes i Bilbao i Baskerlandet den 1. juli. Der skal køres tre etaper i Baskerlandet inden rytterne skal bevæge sig ind i Frankrig. Blandt årets højdepunkter kan fremhæves at Puy de Dame-stigninge er med for første gang siden 1988. Der er finale i Champs Elysées i Frankrigs hovedstad den 23. juli.