Motion

Nye tal: Cykelfeberen stiger markant hos danskerne

Danske cyklister har i år brugt Google Maps til at hjælpe med en rutevejledning 35 procent mere end i 2020, viser en opgørelse i anledning af den internationale cykeldag.

Har cykelstierne i år virket mere befærdede end normalt? I så fald er det intet under, for flere af os vælger cyklen, når vi skal fra A til B, peger en ny opgørelse fra Google. Det sker i anledning af den international cykeldag 3. juni.

Google har trukket globale data fra korttjenesten Maps, og de viser i Danmarks tilfælde en stigning på 35 procent det seneste år i brugen af tjenesten til at finde vej på cykelturen, ligesom antallet af Maps-søgninger på ‘cykelbutik’ er steget med 10 procent i 2021.

“Tallet indikerer, at danskerne cykler mere end tidligere. Men også, at vi i større udstrækning end tidligere kører i nye og ukendte områder – ellers vil vi ikke bede om rutevejledning. Det er tydeligt, at den tohjulede bliver luftet oftere, og det er positivt, især her midt i en pandemi,” siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Selvom cykeliveren stiger herhjemme, bruger visse lande dog stadig cykelruterne i Maps mere, eksempelvis Holland og Tyskland. På byniveau ligger København på en global 9. plads, bl.a. efter byer som Tokyo og Amsterdam. 

Danskerne er verdens mest aktive
Den voksende iver til at cykle nye steder hen læner sig op ad andre opgørelser, som også peger på den stigende tendens til udeliv og aktivitet. Danskerne er ifølge Googles mobilitetsdata det folkefærd, som bevægede sig mest ud i naturen – parker, skove, strande – under coronakrisen. Ligesom vi er det land i verden, som har søgt mest på fx yogamåtter og paddleboards, set i forhold til indbyggertal.

“Danskerne har tilsyneladende været virkelig aktive under nedlukningen og har bevidst søgt alternativer til fitness, fodbold, håndbold og de daglige cykelture til og fra kontoret. Det tyder på, at motionslysten fortsætter, nu hvor samfundet igen åbner,” siger Jesper Vangkilde.

Cykelfakta fra Google Maps:

  • Google Maps kan rutevejlede cyklister i 30 lande, herunder Danmark.
  • I 2020 blev der tilføjet yderligere 150.000 kilometer cykelsti til Google Maps.
  • Tyskland, USA, Holland, Japan og Frankrig er de fem lande, hvor der oftest bliver spurgt efter cykelnavigation.