Dansk LandevejTopartikler

7 Eleven gjorde cykling populært i USA

7 Eleven teamet eksisterede fra 1981 til 1990, og blev teamet der for alvor fik professionelt landevejscykling gjort populært i USA. Det var Jim Ochowitz, der startede teamet som et amatørteam, men fra 1985, og efter et succesfuldt OL i Los Angeles, blev der ændret status til professionel. Dermed blev der for alvor adgang til at køre et stort program i Europa.

Til Giro d’Italia 1985 blev Andy Hampsten hentet ind på teamet, og vandt som den første amerikaner nogensinde en etape i en Grand Tour. Siden blev det i 1988 til en samlede sejr i Giroen for Hampsten, som den første ikke-europæer. I Tour de France hentede 7 Eleven etapesejre via blandt andre Davis Phinney, far til Taylor Phinney, norske Dag Otto Lauritzen, Jeff Pierce og Hampsten, Blandt andre profiler på teamet kan nævnes danske Jens Veggerby, der som 7 Eleven rytter blandt andet vandt en etape i Romandiet Rundt og faktisk også Eric Heiden, der i 1980 blev fem gange olympisk mester i skøjteløb inden han blev professionel cykelrytter samt colombianske Raul Alcala, der i 1987 vandt ungdomskonkurrencen i Tour de France. Veggerby kørte i øvrigt på teamet fra 1987 til 1990. Desuden bør man nævne canadiske Steve Bauer, der som 7 Eleven rytter blev nr. to i Paris-Roubaix 1990.

I 1991 ændrede 7 Eleven navn til Motorola, hvor Lance Armstrong kørte et par sæsoner og hvor også danske Thomas Bay havde kontrakt. Jim Ochowicz blev siden manager for BMC Racing team, hvor han blandt andet skrev kontrakt med Taylor Phinney og dermed sluttede ringen.

Nu kan du via Bike N’Run købe en retro 7 Eleven Cap og komme til at ligne de gamle helte. Bestil her.

7elevencap