Bane

4000-meterholdet nomineret til Årets Sportsnavn

Det danske 4000 meter hold bestående af Lasse Norman Hansen, Frederik Rodenberg, Rasmus Lund Pedersen og Julius Johansen er af Danmarks Idræts Forbund og Team Danmark nomineret til prisen som Årets Sportsnavn. Dette naturligvis efter de tre verdensrekorder og VM-titlen ved VM i banecykling i Berlin.

Team Danmarks formand Lars Krarup kalder holdet et fantastisk eksempel på, hvor dygtige danske atleter kan blive, når holdet bag holdet, udstyret og ryttere har optimale forudsætninger.

”Der har ikke været mange sportslige lyspunkter i et coronaramt 2020, men banelandsholdets præstationer til VM står som et af de meget store sportslige højdepunkter. Det er ikke tilfældigt, at de satte tre verdensrekorder og satte verden til vægs. Banecykling har i dag udviklet sig til et lille Formel 1-projekt, hvor selv de mindste detaljer skal være på plads, for at det er muligt at køre med om medaljerne. Derfor er det en vanvittig imponerende præstation af både ryttere og holdet bag dem, som gør dem til en indlysende kandidat til Årets Sportsnavn,” siger Lars Krarup.

Også hos Danmarks Idrætsforbund er begejstringen for de fire rytteres præstation stor, fortæller Niels Nygaard, der er formand for DIF og formand for dommerkomitéen bag Årets Sportsnavn 2020.   

”Det var ingen tilfældighed, da de fire danske ryttere i holdforfølgelsesløb kunne træde op på medaljeskamlens øverste trin og modtage nogle meget velfortjente VM-guldmedaljer tilbage i februar. Holdforfølgelsesløbet er nemlig en disciplin, som cykelunionen sammen med Team Danmark har satset meget på og lagt mange kræfter i gennem årene. På den måde var det flere års minutiøst arbejde og målrettet træning, der blev forløst over tre løb ved VM i Berlin. Og ikke nok med, at guldet blev sikret i suveræn stil, så sætter de fire danske ryttere også verdensrekord i alle tre løb ved VM. Det er en uhørt bedrift, og derfor er banelandsholdet i 4.000 m holdforfølgelsesløb meget værdig til at være nomineret til Årets Sportsnavn 2020,” siger Niels Nygaard.

Det er 30. gang, at Årets Sportsnavn uddeles. Siden 2019 har DIF og Team Danmark stået bag prisen. De første mange år var det DIF og Jyllands-Posten, som var prisens afsendere. Udover æren følger der 75.000 kroner med prisen.

En dommerkomité skal udpege den endelige vinder. Tidligere er det også offentliggjort, at fodboldspilleren Pernille Harder er nomineret.

Mads Pedersen vandt prisen sidste år. Tidligere har Bjarne Riis i 1996 (sejr i Tour de France) og Lasse Norman i 2012 (OL guld i omnium) modtaget prisen.