Dansk LandevejTopartikler

21 nationer repræsenteret på Gran Fondo Denmark startlisterne

Stemningen bliver virkelig international, når der den 12. og 13. august skal afvikles Gran Fondo Denmark med Holbæk på Sjælland som udgangspunkt. Cykelryttere fra foreløbig hele 21 nationer er nemlig repræsenteret på startlisterne til eventet, der er det sidste i rækken af kvalifikationsløb, fordelt over hele verden, til den internationale cykelunions (UCI) Gran Fondo World Championsship. 

Rigt repræsenteret på startlisterne til det danske kvalifikationsløb er naturligvis Danmark, Norge og Sverige. Men også ryttere fra så fjerntliggende land som USA, Australien, New Zealand og Singapore rejser til Danmark for at køre cykelløb. Desuden kommer der ryttere fra Belgien, Cypern, Polen, Italien, Spanien, Tyrkiet, Grækenland, Litauen, Frankrig, Holland, Rusland, Tyskland, Storbritannien og Portugal til Holbæk.

“Netop det faktum, at vi er sidste kvalifikationsløb til Gran Fondo World Championsship tiltrækker helt sikkert flere ryttere fra udlandet”, forklarer Danmarks Cykle Unions eventmanager Jens Kasler. “Og der er ikke noget bedre end at køre cykelløb i en international atmosfære. Det er altid spændende at se hvad de udenlandske ryttere har med af udstyr, og hvor godt kørende de er. Det er bare om at tilmelde sig og få en super god cykeloplevelse”, lyder det videre fra Jens Kasler, der også bemærker, at den internationale cykelunion netop har offentliggjort, at den 19. august er sidste frist for tilmelding til Gran Fondo World Championsship.

Gran Fondo Denmark afvikles med enkeltstart den 12. august og Gran Fondo og Gran Medio landevejsløb den 13. august.  Det er de 25 procent bedste i hver aldersklasse fra Gran Fondo Denmark, der kvalificerer sig videre til Gran Fondo World Championsship. Gran Fondo World Championsship 2017 skal afvikles den 24. til 27. august i franske Albi.

I forbindelse med Gran Fondo Denmark afvikles desuden en afdeling af Danmarks Cykle Unions PostNord Cup samt en afdeling af Demin U19 Cup. Så der bliver tale om en weekend med cykelfest i Holbæk.

Bag Gran Fondo Denmark eventet står Danmarks Cykle Union, Sport Event Denmark. Holbæk Cyclesport, Holbæk Kommune samt sponsorerne Skoda, Spar Nord, Eiland electric og Sparekassen Sjælland.

Du kan tilmelde dig via www.granfondodenmark.dk.